Πιο πρόσφατα

23/2/15

Sgt. Pepper's Beatles Tribute Band @ Μαύρη Τρύπα, 22/2/2015

Το περιμέναμε πολύ καιρό, τόσο σαν σταθμός, όσο και σαν ακροατές. Σαν σταθμός, γιατί ήμασταν μέρος του, σαν ακροατές γιατί πρώτη φορά θα απολαμβάναμε αυτό το σόου στη Θεσσαλονίκη. Κυριακή της Αποκριάς, βροχερή, όχι για πολύ όμως.

Μετά από την απαραίτητη προθέρμανση που φροντίσαμε να παρέχουμε, οι Sgt. Pepper's Beatles Tribute Band ανέβηκαν στη σκηνή της Μαύρης Τρύπας και ο αέρας μύρισε άνοιξη. Ακριβώς στις 11, "Άγγλοι" στο ραντεβού τους με το κοινό της συμπρωτεύουσας.

Ένα πολύ όμορφο ταξίδι στο χρόνο ήταν έτοιμο να ξεκινήσει, σε ένα μαγαζί που γέμιζε με ζωή από αρκετά νωρίς, προετοιμασμένο για χορό και συναισθήματα. Ανάμεσα τους και κάποιες φιγούρες που ξεχώριζαν, λόγω ηλικίας, οι οποίες ήρθαν προετοιμασμένες κυρίως για το δεύτερο, αλλά ουκ ολίγες φορές "συνελλήφθησαν" να ψιλοχορεύουν.


Πέντε σπουδαίοι μουσικοί, τέσσερις (και... μισή) εξαιρετικές φωνές: Θέμος 'Απίκος' Ρίζος και Κωνσταντίνος Αναπολιτάνος στις κιθάρες, Γιώργος Λαγογιάννης στα πλήκτρα, Γιώργος Λαμπάδης στο μπάσο και Τόλης Γούλας στα τύμπανα (η "μισή" φωνή). Ένα σύνολο που θα μπορούσε να αποτελεί και συγκρότημα κανονικό, με δικό του υλικό, και να είναι εξίσου καλό. Εξάλλου, όταν καταφέρνεις να ενσαρκώσεις τα Σκαθάρια και να κερδίζεις την αποδοχή μόνο τυχαίος δεν είσαι.


Χορός, τραγούδι, ένα ντέφι το οποίο σιγά σιγά διαλυόταν και απίστευτη διάθεση, παρ' όλη την κούραση που είχε το συγκρότημα, καθώς το προηγούμενο βράδυ εμφανίστηκαν και στα Τρίκαλα. Την προσοχή μπάντας και κοινού μονοπώλησε για λίγο και ένα ροζ πούπουλο, από κάποια αποκριάτικη στολή, ενώ, όπως κάθε σωστό συγκρότημα, οι Sgt. Pepper's μοίρασαν τα "σκουλαρίκια", όπως τα βάφτισαν, του χαλασμένου ντεφιού στους φανς τους.

Στιγμές που κρατάμε, όταν όλο το μαγαζί τραγουδούσε το Let It Be με τα πλήκτρα να συνοδεύουν, και το "τρενάκι" στο Obladi-Oblada. Και για να εξηγήσουμε για τη "μισή" φωνή του Τόλη Γούλα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που τραγούδησαν αρκετά κομμάτια των Beatles, ο ντράμμερ της μπάντας άλλαξε προς το τέλος ρόλους με τον Κωνσταντίνο Αναπολιτάνο, τραγουδώντας μας το Yellow Submarine. Το πρώτο το βλέπετε και κάτω:



Ένα live από αυτά που λείπουν από την πόλη μας, από μια μπάντα που σίγουρα λείπει από την πόλη μας. Και καλά παιδιά, μην το ξεχνάμε αυτό! Ευχόμαστε να έχουμε την τύχη να ανταμώσουμε ξανά σύντομα στην πόλη μας, γιατί όχι και σε μεγαλύτερο χώρο;


Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ.

Κείμενο - φωτογραφίες: Αναστασία Μανωλούδη - Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.