Πιο πρόσφατα

31/3/15

Ο άγνωστος κιθαρίστας των Metallica

Οι "σκληροπυρηνικοί" φανς των Metallica, ή όσοι έχουν διαβάσει γι αυτούς, σίγουρα θα έχουν διαβάσει κάπου για την ύπαρξη του Lloyd Grant, κιθαρίστα του συγκροτήματος στα πρώτα της βήματα.

Για όσους δεν τον γνωρίζετε, ο τζαμαϊκανής καταγωγής κιθαρίστας συμμετείχε στην πρώτη επίσημη ηχογράφηση των Metallica. Πρόκειται φυσικά για το Hit the Lights, με τη συγκεκριμένη εκτέλεση να περιλαμβάνεται στη συλλογή της Metal Blade Records, Metal Massacre I.

Τις τελευταίες ημέρες ο Grant βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, με αφορμή μια συνέντευξη του στην εκπομπή Rockzone Legends, στην οποία μίλησε για τη γνωριμία του με τον Lars Ulrich και το πώς κατέληξε να είναι ο βασικός κιθαρίστας της μπάντας στην πρώτη της ηχογράφηση.

"Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές του τί συνέβη, η δική μου και του Lars όμως είναι ότι γενικότερα τζαμάραμε στο Orange County της California, παίζαμε με διάφορους και ψάχναμε κι άλλους για να παίξουμε. Γνωριστήκαμε μέσω μιας εβδομαδιαίας εφημερίδας που ονομαζόταν Recycler, έτσι ξεκίνησε."

Ο μουσικός σημειώνει πως έβλεπε ποδόσφαιρο με τον Ulrich όταν ο τελευταίος του εκμυστηρεύτηκε πως γνώρισε έναν τύπο που ήταν ακριβώς αυτό που έψαχναν για να τζαμάρουνε, "συστήνοντας" τον και στο Hit the Lights: "Μετά πήγα στον χώρο τους και παίξαμε μαζί μερικές φορές και κατόπιν μου είπε ότι θα συμπεριληφθούν σε μία συλλογή. Μου έφερε μια κασέτα με το Hit The Lights ηχογραφημένο σε τετρακάναλο και μου ζήτησε να παίξω μερικά σόλο."


Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.