Πιο πρόσφατα

3/3/15

Monophonics: "Η Ελλάδα είναι καλή μαζί μας και θέλουμε να το ανταποδώσουμε"

Διαβάστε την αγγλική έκδοση εδώ.

Έχουν περάσει κιόλας τρία χρόνια από το τελευταίο άλμπουμ των Monophonics, In Your Brain. Αυτόν τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ της μπάντας, Sound of Sinning, και τα πρώτα singles έχουν ήδη "κατακτήσει" τις καρδιές μας.

Με αφορμή τα παραπάνω, οι Monophonics μίλησαν στον Summer Rain για το νέο τους άλμπουμ, τη μουσική γενικότερα, την Ελλάδα (φυσικά!) και πολλά ακόμα. Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη παρακάτω:

Σε κάποιο σημείο αφού είχατε κάποιες κυκλοφορίες και είχατε γίνει γνωστοί, αποφασίσατε να προσθέσετε φωνητικά. Ποιος ήταν ο λόγος γι αυτό;

Στην αρχή δεν είχαμε φωνητικά γιατί πολύ απλά κανένας μας δεν τραγουδούσε. Ήμασταν ανοιχτοί στις συνεργασίες με τραγουδιστές αλλά ταυτόχρονα και προστατευτικοί προς την μουσική μας, γνωρίζοντας πως τα φωνητικά μπορούν να αλλάξουν δραστικά τη μουσική προς το καλύτερο ή το χειρότερο. Όταν φέραμε τον Kelly στη μπάντα τον φέραμε απλά σαν πληκτρά, ήταν ευχάριστη έκπληξη ότι είναι επίσης ταλαντούχος τραγουδιστής!

Δεν διστάσατε να συνεργαστείτε για το single σας Strange Love με έναν ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό, τα γυρίσματα του video clip έγιναν επίσης στην Ελλάδα...

Η Ελλάδα υπήρξε καλή μαζί μας και θέλαμε να το ανταποδώσουμε. Είμαστε τυχεροί που δεχόμαστε τόση υποστήριξη και ενθουσιασμένοι με τη δουλειά που έχει γίνει.


Το Strange Love είναι το πρώτο Τραγούδι της Εβδομάδας για τον Summer Rain. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σε περίπου δυο μήνες κυκλοφορεί το νέο σας άλμπουμ. Μπορείτε να μας βάλετε στο "αρχηγείο των Monophonics" κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας, από τους πρώτους στίχους μέχρι την κυκλοφορία του άλμπουμ;

Πρώτα απ' όλα συζητάμε για τη μουσική που θέλουμε να κάνουμε, σαν brainstorming όπου καταγράφουμε θέματα και ιδέες. Μετά ξεκινάμε να δουλεύουμε και να γράφουμε μελωδίες σαν ρυθμικά τμήματα, μας αρέσει να γράφουμε και να ηχογραφούμε την ίδια μέρα για να "συλλαμβάνουμε" την φρέσκια ενέργεια - προσθέτοντας αργότερα τα φωνητικά, τις ρυθμίσεις των πνευστών κλπ. Έχουμε γίνει αρκετά καλή σε αυτή τη διαδικασία, με τον καθένα να έχει μια δουλειά και να ξέρει τι να κάνει. Μπορούμε να δουλεύουμε αρκετά γρήγορα!

Ηχογραφήσεις, νέα περιοδεία, νέο άλμπουμ, όλα σχεδόν ταυτόχρονα. Πόσο δύσκολο, ή εύκολο, είναι να είστε συνέχεια στο δρόμο;

Οι μεγάλες περιοδείες μπορούν να είναι δύσκολες, αλλά είναι περισσότερο το να βρεις το χρόνο να δημιουργήσεις νέο υλικό. Χρειάζεσαι να βρεις χρόνο για να μαζέψεις τις σκέψεις σου και να δημιουργήσεις.


Τα Promies & Strange Love είναι τα δυο πρώτα single από το επερχόμενο άλμπουμ

Έχετε πάει σε πλήθος περιοχών. Που συναντήσατε το πιο ενθουσιώδες κοινό;

Θα μπορούσα να πω ότι η Ελλάδα μας φέρθηκε πολύ καλά.

Οπότε, να σας περιμένουμε σύντομα ξανά;

Ναι, για την ακρίβεια σκοπεύουμε να επιστρέψουμε το καλοκαίρι!

Αν μπορούσατε να διαλέξετε, σε ποια περίοδο θα θέλατε να είστε γεννημένοι και να ζείτε;

Δεν θα διάλεγα καμιά άλλη εποχή από τώρα. Είναι γραφτό μας να είμαστε εδώ τώρα.Έχετε πολλές επιρροές, αλλά τι είδος μουσικής ακούτε; Ακούτε καθόλου ελληνική ροκ ή μπλουζ σκηνή;

Ακούμε μια ποικιλία μουσικής από τα doo wop των 50's μέχρι soul, μέχρι ψυχεδελική ροκ, μέχρι ρέγκε και παραπέρα.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική μουσική, η σκοτεινή ψυχεδελική ροκ που βρίσκουμε όταν είμαστε σε δισκοπωλεία είναι σπουδαία! Οι Aphrodite's Child, Nostradamos και Blue Birds μας έρχονται στο νου, καθώς και τα κλασσικά ροκ που υπάρχουν σε "oldies but goodies" συλλογές της Αθηναϊκής σκηνής του '60.

Έχουμε γνωρίσει και αρκετούς σπουδαίους σύγχρονους Έλληνες μουσικούς, όπως ο Στέφανος Φίλιππος, aka Phil Diamond & The Bet!

Ποιο θα ήταν το καλύτερο μέρος για μια συναυλία;

Οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι να μας δουν και είναι ενθουσιασμένοι που είναι εκεί. Εκεί "λάμπουμε" ως live μπάντα, σε ένα περιβάλλον που είμαστε καλοδεχούμενοι.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις επόμενες στάσεις της Sound of Sinning περιοδείας του συγκροτήματος:Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.