Πιο πρόσφατα

16/3/15

Το τραγούδι της εβδομάδας: Monsieur Minimal - Never Give It Up

"If I could ever built a world for you 
this would be our heaven"

Μια ακόμα εβδομάδα του Μαρτίου φτάνει στο τέλος της και ακούω το ρυθμό και αυτό τον υπεργαλαξιακό χτύπο που είναι αρκετά γνωστός και άγνωστος ταυτόχρονα αλλά πάντα σημαίνει ένα πράγμα: Monsieur Minimal.

Ο αγαπημένος και πολύ ιδιαίτερος καλλιτέχνης μας γνωρίζει σε έναν καινούργιο ρυθμό, σε ένα καινούργιο κόσμο με το τραγούδι Never Give it Up.

Είναι σίγουρο ότι ένας τόσο ιδιαίτερος ήχος θα ζητηθεί, ο στίχος που μας μιλάει για την προσπάθεια και την ανάγκη που όλοι λίγο πολύ ξέρουμε θα μας αγγίξει αλλά υπάρχει και ένα τρίτο στοιχείο αυτής της νέας κυκλοφορίας που συχνά θεωρείται δευτερεύον στη μουσική.

Το βίντεο κλιπ του Monsieur Minimal όχι μόνο μας μιλάει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, μέσα από στίχους, πρόσωπα, βλέμματα, εικόνες και φώτα αλλά έρχεται και να αποδείξει τη σημασία της εικόνας σε αυτή την νέα εμπειρία που μας παρουσιάζεται εδώ.

Τα κινούμενα πορτραίτα ή σχεδόν ακίνητα βίντεο του Μαρίου Ερμητικού αντικατοπτρίζουν ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό ανθρώπων και ταυτοτήτων και μας παραπέμπει σε δυναμικές πολύχρωμες διεθνείς πόλεις όπως το Λονδίνο που είναι και η πραγματική τοποθεσία του βίντεο κλιπ.

Η αισθητική θυμίζει την ανθρωπιά και την ιδιαιτερότητα που πολλές φόρες αγνοούμε μέσα στην καθημερινότητα μας. Τα πρόσωπα παραπέμπουν κατά κάποιο τρόπο σε φωτογραφικά/καλλιτεχνικά ανθρωποκεντρικά πρότζεκτ όπως το Humans of New York.

Πολλά ακόμα σχόλια μπορούμε να προσθέσουμε για αυτό το ιδιαίτερο ταινιάκι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ταιριάζει γάντι στον Monsieur Minimal που έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει.

Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στα παρακάτω βλέμματα... "we should never give it up"


Άγγελος Μπάκουλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.