Πιο πρόσφατα

26/9/15

HalfNote - My Superior

Από τις 24 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ των HalfNote, My Superior, ενός από τα συγκροτήματα που αναμένεται να μας απασχολήσουν έντονα στα χρόνια που έρχονται. Τη μπάντα από το Ναύπλιο τη γνωρίσαμε πριν από περίπου 10 μήνες, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο τους single, Wish I Couldn't, και τότε είχαμε γράψει μεταξύ άλλων για τα "δυναμικά φωνητικά που δένουν πολύ επιτυχημένα με τη μουσική, η οποία έχει σε κάθε νότα κάτι να πει" (περισσότερα εδώ).

Οι μήνες πέρασαν, το άλμπουμ -το οποίο παρεμπιπτόντως έχει "δυνατό" artwork- κυκλοφόρησε και εδώ είμαστε να δούμε που βρίσκονται πλέον οι HalfNote. Πατάς το play και ακούς αυτήν τη γνωστή εισαγωγή που σ' έκανε εξαρχής να ψάξεις τη μουσική τους, αυτή του Wish I Couldn't που δίνει το στίγμα για όσα θα ακολουθήσουν.

Ακολουθεί το Be Somebody, σαφώς πιο αργό, αλλά με μια "βρωμιά" σε κιθάρες και φωνητικά από εκείνες που γουστάρουμε και απογειώνεται με το... ανατολίτικο σόλο. Στο ίδιο τέμπο, μόνο πιο βαρύ, έρχεται το Drop. 48 δευτερόλεπτα εισαγωγής που περνάνε τόσο γρήγορα όσο γρήγορα περνάει ολόκληρο το κομμάτι, με εναλλαγές του βασικού κορμού του, πότε δίνοντας βάση στη φωνή και πότε στη μουσική.


Φτάσαμε κιόλας στα μισά του δίσκου και το Retribution, σε μία από τις δυο "μπαλάντες" του δίσκου, οι οποίες μάλλον περίτεχνα τοποθετήθηκαν σε μέση και τέλος. Σε ό,τι αφορά το εν λόγω κομμάτι, κρατάμε το ανέβασμα περίπου στα μισά του τραγουδιού, λίγο πριν το σημείο - παρένθεση. Τι είναι το σημείο παρένθεση; Μα φυσικά το Imagination is Purple, που ξεκινάει με μικρά "τσιμπήματα" στα όργανα και συνεχίζεται με πιο χαλαρές κιθάρες και φωνές, κάτι σαν το αντίθετο του Drop, μέχρι να φανερωθούν και πάλι οι HalfNote και να αρχίσουν να βαράνε.

Στη συνέχεια το τραγούδι που έδωσε και τον τίτλο του στο άλμπουμ: My Superior, με μια ηλεκτρονική χροιά που ο γράφων πολύ γουστάρει και ρυθμό που σου λέει "κούνα το κεφάλι σου, αλλά ξεκούρασε το κιόλας που και που, γιατί μετά θα το ξανακούνησεις και πιο δυνατά". Το ίδιο πλάνο ακολουθεί και το Before You Know, με τα "τρομακτικά" φωνητικά του και τα ασυγκράτητα τύμπανα του.


Κι ο επίλογος; Αυτός είναι ένα μαγικό ταξίδι (Magic Trip). Με μια, και δυο μη σου πω, ατμόσφαιρες να περικλείουν το κομμάτι και τη μπάντα να ξεκινάει να παίζει δυνατά, αλλά να σταματάει, και μετά ξανά να ανεβάζει ρυθμούς, αλλά ξανά να σου θυμίζει πως το ταξίδι θέλει άλλου είδους ατμόσφαιρες.

Σε κάθε περίπτωση, γι άλλη μια φορά θα σταθούμε στην παραγωγή του άλμπουμ, η οποία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα για πρωτοεμφανιζόμενο συγκρότημα και αν όσο εξελίσσονται έχουν και αντίστοιχη παραγωγή πιστεύω πως -τουλάχιστον στον Summer Rain- θα είναι πολύ ψηλά στις λίστες μας. Από εκεί και πέρα, φαίνονται από τώρα πως πρόκειται για ένα κατασταλαγμένο συγκρότημα που ξέρει σε ποια πλευρά της alternative rock κινείται και θα συνεχίσει να ακολουθεί.

Μπορείτε να ακούσετε και να προμηθευτείτε το άλμπουμ μέσω του BandCamp του συγκροτήματος, εδώ.

Η παραγωγή και η μίξη έγινε από τον Δημήτρη Καρπούζα στα Lizard Sound Studios στην Αθήνα.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.