Πιο πρόσφατα

23/11/15

Νέο (και δωρεάν) EP από τους Foo Fighters!

Σίγουρα θυμάστε την "ύποπτη" ανάρτηση των Foo Fighters στην επίσημη σελίδα της μπάντας στο Facebook με την αντίστροφη μέτρηση. Η αντίστροφη μέτρηση λοιπόν ολοκληρώθηκε, και αυτό που περιμέναμε ήταν ένα νέο EP, το όποιο μάλιστα είναι διαθέσιμο για δωρεάν streaming και download, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου site για αυτό, εδώ. Μόνο να έχετε το νου σας, γιατί η μουσική ξεκινάει απότομα. Πολύ απότομα.

Το EP έχει τον τίτλο Saint Cecilia, όνομα το οποίο "μοιράζεται" με το ξενοδοχείο στο Ώστιν του Τέξας όπου έγιναν οι ηχογραφήσεις (στα social media των Foos υπάρχουν και σχετικές φωτογραφίες, χωρίς όμως... αποκαλυπτήρια). Το EP ξεκίνησε ως "μία γιορτή για την ζωή και τη μουσική", με το συγκρότημα να θέλει να ευχαριστήσει το κοινό του για την αγάπη που τους έδειξαν τόσο στην πρόσφατη περιοδεία τους, όσο και όλα αυτά τα χρόνια. Ας μην ξεχνάμε πως φέτος συμπληρώνονται δυο δεκαετίες από το ντεμπούτο του συγκροτήματος, όποτε όλο το 2015 θα έπρεπε να είναι γιορτή γι αυτούς.

Όμως, τα πρόσφατα γεγονότα του Παρισιού δεν αφήνουν ασυγκίνητη τη μπάντα, έτσι πλέον το EP έχει έναν άλλο χαρακτήρα: "Τώρα, έχουμε την ελπίδα και την πρόθεση, πως έστω και με αυτή την ελάχιστη κίνηση, θα φέρουμε λίγο φως στον σκοτεινό, πολλές φορές, κόσμο μας. Να θυμηθούμε πως η μουσική είναι η ζωή, και πως η ελπίδα πάει χέρι χέρι με ένα τραγούδι. Αυτό δεν θα το πάρουν ποτέ", όπως αναφέρει το γράμμα του Dave Grohl που συνοδεύει την κυκλοφορία του EP.

Ολόκληρο το γράμμα μπορείτε να το διαβάσετε στο site του EP.

Πέραν του δωρεάν κατεβάσματος, στο site που δημιουργήθηκε για το Saint Cecilia μπορεί ο καθένας να κάνει τη δική του δωρεά για τα θύματα του Παρισιού.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.