Πιο πρόσφατα

13/11/15

Yiorgos Fakanas Group live στη Μαύρη Τρύπα

Η Μαύρη Τρύπα παρουσιάζει τον

ΓΙΩΡΓΟ ΦΑΚΑΝΑ
Yiorgos Fakanas Group

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ, (ΛΑΔΑΔΙΚΑ)

To Yiorgos Fakanas Group δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια και ο βασικός στόχος του ήταν και είναι, να περιλαμβάνει στις τάξεις του τους καλύτερους jazz αυτοσχεδιαστές της χώρας μας, έτσι ώστε η μουσική του, που είναι γραμμένη και ενορχηστρωμένη από τον Γ. Φακανά, να εκτελείται στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο.

Από τότε μέχρι σήμερα, έχει παίξει σε πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με συμφωνικές και ορχήστρες εγχόρδων, στο Ηρώδειο με την Big Band της ΕΡΤ και σε έργα άλλων συνθετών με μεγάλες διεθνείς ορχήστρες. Ακόμη έχει πάρει μέρος σε συναυλίες συνεργαζόμενο με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής και σε θεατρικές παραστάσεις και ηχογραφήσεις για θεατρική μουσική που έγραψε ο Γιώργος Φακανάς.

Την τελευταία τριετία το γκρουπ συνεργάζεται σε συναυλίες με τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου όπως οι Dave Weckl, Mike Stern, Anthony Jackson, Frank Gambale, Dennis Chambers, Bireli Lagrene, Alex Acuna, Mitch Forman, Tony Lakatos, Eric Marienthal, Greg Howe, Horacio El Negro, Scott Kinsey, Brett Garsed, Bob Franceschini κλπ. παίζοντας σε όλη τη γη σε χώρους όπως το COTTON CLUB στο Τόκιο, στο ART CENTER στη Σεούλ-Ν.Κορέα, στο ιστορικό 55BAR στη Νέα Υόρκη, στο Sala Radio στο Βουκουρέστι κλπ, σε sold-out παραστάσεις.

Ταυτόχρονα μεγάλα διεθνή μουσικά περιοδικά έχουν κάνει καταπληκτικές κριτικές για τη δισκογραφία του Φακανά κατατάσσοντάς τον στους καλύτερους και δημιουργικότερους μπασίστες και συνθέτες της σύγχρονης μουσικής, (Αμερικάνικο Bass Player- τεύχος Δεκεμβρίου 2008, Bass musician magazine, Modern Drummer, Bass guitar magazine, Rhythm κλπ). Το δε cd του INTERSPIRIT προτάθηκε για GRAMMY ως το καλύτερο cd διεθνώς για το 2010, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά σε όλη την ιστορία της Έλληνικής δισκογραφίας!

Σε όλη αυτή την πορεία, διατηρήθηκε πάντα ένα υψηλότατο μουσικό επίπεδο που αναγνωρίστηκε από το κοινό όπου και αν εμφανίστηκαν το YFG και ο Γιώργος Φακανάς.

Η μουσική αυτής της συναυλίας απευθύνεται στους πάντες μιας και διακρίνεται από ρυθμική κινητικότητα, έντονες μελωδικές γραμμές και πλούσια ενορχήστρωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
Στις τωρινές συναυλίες το γκρουπ παρουσιάζει κυρίως συνθέσεις από τις 5 τελευταίες ορχηστρικές δισκογραφικές δουλειές του Γιώργου Φακανά: ECHOES (2005), DOMINO (2006), INTERSPIRIT (2010), MAESTRO (2011) και ACROBAT.

Στη σημερινή σύνθεση του Yiorgos Fakanas Group, συμμετέχουν οι παρακάτω μουσικοί :

Sam Marlieri (saxes), Βαγγέλης Στεφανόπουλος (keyboards), Γιώργος Φακανάς (bass), Μένιος Πασιαλής (drums)

INFO
Ζωντανή Μαύρη Τρύπα 
Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα
Προσέλευση: 21:30,    
Τηλ κρατήσεων: 2310510081
Εισιτήριο θεάματος: 8€, Φοιτητικό: 6€ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.