Πιο πρόσφατα

1/2/16

Επανακυκλοφορούν σε βινύλιο 4 άλμπουμ του "Πρίγκηπα"

Τον περασμένο Δεκέμβριο συμπληρώθηκαν 25 χρόνια χωρίς τον "Πρίγκηπα" της ελληνικής ροκ. Η εταιρεία Minos/EMI επανακυκλοφορεί σε βινύλιο τέσσερα άλμπουμ του Παύλου Σιδηρόπουλου σε ειδικές εκδόσεις. Πρόκειται συγκεκριμένα για τα ΦΛΟΥ (1979), Εν Λευκώ (1982), Zorba the Freak (1985) και το μεταθανάτιο Άντε και Καλή Τύχη Μάγκες (1990).

Πέραν των δίσκων όπως είχαν κυκλοφορήσει αρχικά, σε αυτές τις συλλεκτικές εκδόσεις θα περιλαμβάνονται και ντοκούμεντα της εποχής και ακυκλοφόρητες ιστορίες από τη ζωή και τη μουσική πορεία του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Με αφορμή αυτές της κυκλοφορίες, είπαν μερικά λόγια για τον Παύλο ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Στάθης Δρογώσης. Διαβάστε ένα απόσπασμα:

Οδυσσέας Ιωάννου: "Πήρε μια γενιά απ’ το χέρι και την έκανε να μην αισθάνεται ορφανή αν αγαπάει το rock και έχει γεννηθεί στην Ελλάδα. Τραγούδησε τους δρόμους της Αθήνας όπως κανένας. Το κέντρο, την πλατεία, τους αφώτιστους ανθρώπους, και την σύγκρουσή τους με τα τσιμέντα".

Μίλτος Πασχαλίδης: "Κάποτε ρώτησα το [Βαγγέλη] Γερμανό αν θυμάται τις συζητήσεις τους. Χαμογέλασε και μου απάντησε: "Ο Παύλος δεν αγαπούσε ιδιαίτερα τα Μαθηματικά. Και συνήθως έλειπε απ το δωμάτιο". Λείπει και τώρα απ το δωμάτιο -τον πενθήσαμε σαν μέλος της οικογένειας μας κι ας μην τον γνωρίσαμε ποτέ. Αλλά είναι πάντα στο κάδρο των Ηρώων του Τρόμου. Των μύθων της άγριας εφηβείας μας".

Στάθης Δρογώσης: "Αν δεν υπήρχε ο Παύλος δε θα φτιαχνόταν ποτέ η ελληνική ροκ σκηνή. Στα κυψελιώτικα στενά, εκεί που "κλείνει" η πόλη, πάντα θα ακούγεται από μακριά το Πού να γυρίζεις. Το soundtrack της πόλης μας. Της πόλης που μας σκοτώνει. Της πόλης που μας ανασταίνει".

Διαβάστε ολοκληρωμένες τις δηλώσεις των τριών καλλιτεχνών στο Ogdoo.gr.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.