Πιο πρόσφατα

1/2/16

Ο Παύλος Παυλίδης γράφει μουσική για χοροθεατρική παράσταση

Είναι κάτι περισσότερο από κατανοητό πως τα τελευταία χρόνια ο Παύλος Παυλίδης κρύβει μέσα του τον "έφηβο Παύλο" και την τρομερή ενέργεια του, και τον φανερώνει μόνο στις ζωντανές του εμφανίσεις. Η μουσική που γράφει είναι κάτι άλλο, κάτι βαθιά εσωτερικό και πολλές φορές ατμοσφαιρικό.

Παρ' όλα αυτά, πάντα του αρέσει να δοκιμάζει κάτι καινούριο, και αυτό κάνει τον τελευταίο καιρό, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Vice. Συγκεκριμένα, συνεργάζεται με μια χοροθεατρική ομάδα, για την παράσταση Beyond Collapse, η οποία αναμένεται να ανέβει στο Σύγχρονο Θέατρο τον Απρίλιο.

Σε μια κοινή συνέντευξη με την Εύη Σούλη, χορογράφο της παράστασης, ο Παύλος Παυλίδης δήλωσε "μαθητής", που κάνει "ταχύρυθμα μαθήματα ιστορίας χορού", ενώ παράλληλα σκαρώνει μελωδίες στο πιάνο για να ταιριάξουν με την παράσταση και τις κινήσεις των χορευτών.

Το Μάρτιο ο Παύλος Παυλίδης πρόκειται να κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ με τους B-Movies, όμως ο νέος του στόχος δεν τον αποπροσανατολίζει, ίσα ίσα, όπως ο ίδιος σημειώνει: "Είναι ένας τρόπος να "φορτίζομαι". Έρχομαι εδώ και έπειτα επιστρέφω στο στούντιο γεμάτος όρεξη και ενέργεια. Και να φανταστείς ότι αυτή την εποχή βρίσκομαι εν μέσω ενός πολύ απαιτητικού ωραρίου λόγω του καινούριου δίσκου που βγαίνει τον Μάρτιο. Όμως, δεν αισθάνομαι καθόλου πίεση. Παλαιότερα ίσως να είχα πανικοβληθεί με τον όγκο της δουλειάς, καθώς πρόκειται για κάτι καινούριο και ιδιαιτέρως απαιτητικό, αλλά για κάποιο λόγο αισθάνομαι ωραία με τα παιδιά, με γεμίζει πολύ αυτή η συνεργασία".

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη και δείτε φωτογραφίες από τις πρόβες εδώ.

Περισσότερα νέα για την παράσταση Beyond Collapse θα ανακοινωθούν σύντομα!

Ο Παύλος Παυλίδης είχε γράψει στο Παρίσι τη μουσική για παράσταση της Κατερίνας Γώγου, η οποία όμως δεν ανέβηκε ποτέ. Διαβάστε την ιστορία του Last Call to Paris εδώ.

*Η κεντρική φωτογραφία είναι της Αναστασίας Μανωλούδη από την εμφάνιση του Παύλου Παυλίδη και των B-Movies στο Club του Μύλου. Περισσότερα εδώ.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.