Πιο πρόσφατα

3/2/16

Βασίλης Πρατσινάκης ζωντανά στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ
...με μια αγκαλιά τραγούδια...


ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Αίθουσα τελετών ΑΠΘ

Το Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τον ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗ στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου σε μια συναυλία - διαδρομή στο Ελληνικό τραγούδι με οδηγό τον καλό στίχο.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ μας ταξιδεύει με γνωστές μελωδίες, ήχους και τραγούδια που σιγοτραγουδήσαμε, που μεγαλώσαμε μαζί τους, που γελάσαμε, που κλάψαμε, που πονέσαμε, σ ένα έντεχνο λαϊκό πρόγραμμα. Στο ρεπερτόριο του φροντίζει να περιλάβει μερικά από τα πιο ωραία τραγούδια της σύγχρονης λαϊκής ανθολογίας, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τα είδη και τις εποχές, προτείνοντας μια αρμονική συνεύρεση και μια ισορροπημένη ακρόαση.

Ανιχνεύοντας παλιούς και νέους μουσικούς δρόμους, στο πρόγραμμα συναντά και πάλι συνθέτες και στιχουργούς που αγάπησε και τραγούδησε στο παρελθόν. Έτσι, παρουσιάζοντας με φρέσκο τρόπο τραγούδια της προσωπικής του επιλογής, προτείνει παραστάσεις όπου συναντιούνται ο Σαββόπουλος με τον Τσιτσάνη και ο Μάλαμας με τον Ξυλούρη, ο "ηλεκτρισμός" με το λαούτο και το βιολί, οι παλιές με τις καινούργιες μελωδίες, οι μουσικοί με το κοινό τους. Στο πρόγραμμα του δεν λείπουν και κάποια παραδοσιακά τραγούδια αλλά και τραγούδια από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.

Από τους Θανάση ΠαπακωνσταντίνουΣωκράτη ΜάλαμαΟρφέα ΠερίδηΑλκίνοο ΙωαννίδηΝίκο ΞυδάκηΔιονύση ΣαββόπουλοΣταμάτη ΚραουνάκηΖούδιαρηΔήμο ΜούτσηΓιάννη ΜαρκοπούλουΘάνο ΜικρούτσικοΝίκο ΞαρχάκοΜάνο ΛοΐζοΣταύρο ΚουγιουμτζήΜίκη ΘεοδωράκηΜάνο Χατζιδάκι ως τους Μάρκο ΒαμβακάρηΒασίλη ΤσιτσάνηΜανώλη Χιώτη, ένα πρόγραμμα - ταξίδι στη Ελληνική μουσική.

Μαζί του οι μουσικοι:
Πιάνο: Γιάννης Φιλιππουπολίτης
Μπουζούκι: Ηλίας Βελλής
Κιθάρα: Αντώνης Κουμανδράκης

Social media ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗ
FB Page
Twitter

INFO
Αίθουσα τελετών ΑΠΘ
Ώρα έναρξης: 20:00
Είσοδος: 10€
Τηλέφωνο πληροφοριών: 6949950530

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.