Πιο πρόσφατα

3/4/16

Παύλος Παυλίδης & B-Movies @ Μύλος, 2/4/2016

Έχεις νιώσει ποτέ ότι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν έχεις γνωρίσει, δεν έχετε μιλήσει ποτέ, έχετε μόνο συναντηθεί με το βλέμμα -πολλές φορές- σε γνωρίζει καλύτερα απ' ότι εσύ τον εαυτό σου; Ότι αν μπορούσες να στήσεις τον εαυτό σου απέναντι σου και να εκφράσεις ό,τι βλέπεις στο χαρτί, οι λέξεις σου θα συνοψίζονταν σε λέξεις που ήδη έχουν γραφτεί από αυτόν τον άνθρωπο; Αυτός ο άνθρωπος για μένα είναι ο Παύλος Παυλίδης.

Κι αν παλιότερα είχαμε γράψει για τη στροφή του σε μουσικές περισσότερο "συμβατικές", όταν σε κάνει να ανατριχιάζεις με τη Μαίρη, τότε ξέρεις ότι αυτή η στροφή ήταν η φυσική εξέλιξη και ωρίμανση του και πλέον το νιώθεις κι εσύ. Μια ωρίμανση η οποία συναντά ταξιδιάρικες μελωδίες, για να δημιουργήσουν μαζί την Πυρκαγιά Σ' Ένα Σπιρτόκουτο.

Πριν ξεκινήσει η... κανονική συναυλία, Παύλος & B-Movies μας παρουσίασαν τα κομμάτια του δίσκου με τη σειρά, και κάθε κομμάτι ήταν σαν μια ξεχωριστή ανοιξιάτικη βόλτα με αυτοκίνητο, από εκείνες που ο ήλιος σε όλες τις φάσεις τους σε χτυπά στα μάτια και νιώθεις τον αέρα να δροσίζει το ζεστό, σαν να έχεις πυρετό, μέτωπο σου.



Κι όταν το ορεκτικό είναι τόσο απολαυστικό, το κυρίως πιάτο μπορεί μόνο να σε απογειώσει. Με τη δική τους διάθεση να ξεσηκώνει και το κοινό, ή να προσπαθεί τουλάχιστον, η μπάντα μας χάρισε μία από τις καλύτερες συναυλίες τους τον τελευταίο καιρό, πότε βουτώντας στην εποχή των Σπαθιών, πότε αναδυόμενοι προς τις μουσικές της τελευταίας δεκαετίας, από τότε που γεννήθηκαν και "επίσημα" οι B-Movies. Όπως φαίνεται, οι συναυλίες του Παύλου θα έχουν πλέον και νέα... ιεροτελεστία, αφού γι άλλη μια φορά είδαμε άνθρωπο από το κοινό να ανεβαίνει στη σκηνή. Το καλοκαίρι στη Βαβυλωνία ήταν η αέρινη συνοδός του στο χορό, χθες ήταν ο Μόχα.


Από τη Φωτιά στο Λιμάνι στο Δεν Είμαι Από 'Δω, κι από το Μόνο Αυτό στο Στοιχειωμένο Σπίτι (συγγνώμη σε όσους γι άλλη μια φορά υπέφεραν δίπλα μου σε αυτό το σημείο), γι άλλη μια φορά κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος. Κι όταν η μπάντα άφησε τη σκηνή κάπου μετά τη μία, δεν άντεξαν, ξαναγύρισαν και μας έγραψαν το δικό τους ξεχωριστό επίλογο πριν μας καληνυχτήσουν με μια ξεχωριστή λάμψη στα μάτια, από εκείνη που βλέπεις στον άλλο μόνο όταν είναι πραγματικά χαρούμενος.


Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ.

Κείμενο - φωτογραφίες: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.