Πιο πρόσφατα

28/4/16

Τα αποτελέσματα του τελικού της Battle of the Bands

Οι 4GUNS νικητές του BATTLE OF THE BANDS στο An Club

Με νικητές τους 4GUNS έπεσε η αυλαία του φετινού BATTLE OF THE BANDS στο An Club. Πρόκειται για ένα γκρουπ ελληνόφωνου hard rock που δημιουργήθηκε το 2008 στην Αθήνα και πέρα από τον Τελικό του Battle of the Bands στο An, συμμετείχε στον Τελικό του Global Battle of the Bands Greece 2016.

Οι 4Guns είναι ακόμη συνδιοργανωτές των Modern Mental Rebellion concerts, ενώ αυτόν τον καιρό ετοιμάζουν το πρώτο τους single με τίτλο "Παραισθήσεις". Η σύνθεσή τους αποτελείται από τους Χρήστο Μουργελά (φωνητικά/ρυθμική κιθάρα), Στέφανο Ουζουνίδη (κύρια κιθάρα/δεύτερα φωνητικά), Άλεξ Κολλάτο (μπάσο) και Σπύρο Παχίδη (ντραμς).

Στον Τελικό, όπως και στην α' φάση, ο κάθε θεατής ψήφιζε υποχρεωτικά 2 γκρουπ. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων και την κατάταξη των συγκροτημάτων, προέκυπτε μια βαθμολογία (1η μπάντα = 4β, 2η μπάντα = 3β, 3η μπάντα = 2β, 4η μπάντα = 1β). Αντίστοιχα προέκυπτε και η βαθμολογία από τη συλλογική απόφαση της κριτικής επιτροπής και με πρόσθεση των δύο βαθμολογιών, αναδεικνυόταν το τελικό αποτέλεσμα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, μετρούσε η άποψη της κριτικής επιτροπής.

Η τελική βαθμολογία του BATTLE OF THE BANDS 2015-16 στο An Club, ήταν η εξής:
1. 4GUNS
2. MINOR 15
3. ALIENTV
4. LOUD SILENCE

Στις επιμέρους βαθμολογίες, η απόφαση της κριτικής επιτροπής ήταν 4Guns / Minor 15 / AlienTV / Loud Silence, ενώ οι ψήφοι του κοινού AlienTV / 4Guns / Minor 15 / Loud Silence.


ΕΠΑΘΛΑ ΝΙΚΗΤΩΝ:

4GUNS
G.O.D. RECORDS (Garden of Dreams): Ετήσιο συμβόλαιο για την παραγωγή ενός Digital Single
MADE IN HELL STUDIO: Δωρεάν Ηχογράφηση / Μίξη / Mastering / Παραγωγή για ένα Single + Δωρεάν 2 ώρες Ηχογράφησης ή Πρόβας
FULL MOON STORE: Δωρεάν Merchandise

MINOR 15
G.O.D. RECORDS (Garden of Dreams): Ετήσιο συμβόλαιο για την παραγωγή ενός Digital Single
MADE IN HELL STUDIO: Δωρεάν 2 ώρες Ηχογράφησης ή Πρόβας

ALIENTV
MADE IN HELL STUDIO: Δωρεάν 2 ώρες Ηχογράφησης ή Πρόβας

LOUD SILENCE
MADE IN HELL STUDIO: Δωρεάν 2 ώρες Ηχογράφησης ή Πρόβας


Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι Narcosis, special guests στον φετινό Τελικό του Battle of the Bands, περσινοί φιναλίστ του Διαγωνισμού Συγκροτημάτων στο An Club, με πρόσφατο το δισκογραφικό τους ντεμπούτο "Road to Infinity", για την προώθηση του οποίου πραγματοποιούν συναυλίες ανά την Ελλάδα, ανάμεσα στις οποίες ήταν το opening act για τους Barb Wire Dolls, καθώς και οι Γιάννης Αλεξίου και Νικόλας Αλαβάνος, τα βιογραφικά των οποίων ακολουθούν.

Γιάννης Αλεξίου
Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα και είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2000. Εργάστηκε ως ρεπόρτερ, με πεδίο το ελεύθερο και οικονομικό ρεπορτάζ σε πολιτικές εφημερίδες, αλλά και ως αθλητικός συντάκτης. Η πολύπλευρη γνώση του πάνω στη μουσική και η αγάπη του γι αυτήν, τον οδήγησαν σταδιακά στην εξειδίκευσή του ως μουσικού συντάκτη. Επιπλέον, δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της ηλεκτρονικής ενημέρωσης.


Παράλληλα έχει συνεργαστεί με ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο "Βινύλιο, τα Καλύτερά μας Χρόνια!" (εκδόσεις Φαρφουλάς). Είναι από τους διοργανωτές και υπεύθυνος επικοινωνίας και προβολής του Vinyl Ιs Βack, της κορυφαίας εκδήλωσης για το βινύλιο.

Νικόλας Αλαβάνος
Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1974 και μετά από πολυετείς σπουδές στη μουσική, απέκτησε κατά σειρά Πτυχίο Αρμονίας με Άριστα (2001), Πτυχίο Κλασικής Κιθάρας με Άριστα Παμψηφεί (2003), Πτυχίο Αντίστιξης με Λίαν Καλώς (2004) και Πτυχίο Φούγκας με Άριστα (2008). Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Νεαπόλεως, στο Κλασικό Σύγχρονο Ωδείο Σπύρος Μάζης, στο Ωδείο Νικοτιάν και στο Ωδείο Clement Harris.

Είναι ιδρυτής, στιχουργός και τραγουδοποιός των BitterSweet, οι οποίοι σχηματίστηκαν το 2007 στην Αθήνα, ενώ το 2012 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Dancing in the Zoo". Οι BitterSweet έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τους στο Ejekt Festival τον Ιούλιο του 2013, όπου, μεταξύ άλλων, άνοιξαν τους Pet Shop Boys, καθώς και στο Φεστιβάλ Άρδα το 2014, ως μοναδικοί εκπρόσωποι της εναλλακτικής ροκ σκηνής μέσα σε γνωστά ονόματα του pop/reggae ελληνικού μουσικού κόσμου.


Αυτή τη στιγμή το γκρουπ βρίσκεται στο στούντιο, ολοκληρώνοντας το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο "The Age of New Delirium". Με νέα σύνθεση, oι BitterSweet παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά σε αρκετές συναυλίες στην Αθήνα και την επαρχία, με αποκορύφωμα την εμφάνισή τους στο Φεστιβάλ του Άρδα στις 23 Ιουλίου δίπλα στους Locomondo.

Φωτογραφίες: Στέφη Κωστή

Περισσότερες πληροφορίες:
Battle of the Bands: Athens Calling FB Group
Thessaloniki Edition FB Group
i-Jukebox
Over the Top Promotion

An Club Official Site

Με την υποστήριξη του Summer Rain

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.