Πιο πρόσφατα

19/5/16

Naxatras @ Rover Bar, 18/5/2016

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ των Naxatras, με τον... λιτό τίτλο ΙΙ. Το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη ξεκινάει και περιοδεία για την προώθηση του, με πρώτη στάση το Rover Bar.

Ένα Rover Bar που από αρκετά νωρίτερα από ότι περιμέναμε γέμισε σχεδόν ασφυκτικά, από κόσμο που περίμενε να ακούσει κάτι καινούριο -αυτό το προσέφεραν οι Naxatras. Κιθάρα, μπάσο, τύμπανα, ένα σαξόφωνο... guest star και τα ιδιαίτερα μακρόσυρτα φωνητικά με το echo που τα κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακά: Αυτό θα μπορούσε να είναι μια περίληψη της εμφάνισης της μπάντας στη σκηνή.

Κρύβει όμως από κάτω πολλά περισσότερα. Τη δίψα των παιδιών αυτών για αρχή, που είναι διάχυτη στα μάτια τους, στην κίνηση τους, στον τρόπο που παίζουν. Η διαφορετική, πιο δυναμική διάσταση που δίνουν στα τραγούδια τους στις ζωντανές τους εμφανίσεις, παράλληλα με την ατμοσφαιρικότητα που πάντα τα συνοδεύει, προσφέρουν ένα άκρως ενδιαφέρον κράμα.


Όπως γράψαμε και στην κριτική του νέου τους δίσκου, οι Naxatras δείχνουν έτοιμοι για το επόμενο βήμα και ικανοί, αρκετά σύντομα, γιατί όχι, για μεγάλα πράγματα.

Μαζί τους μοιράστηκαν τη σκηνή οι Comasummer, συγκρότημα από τη Βουλγαρία με psy rock και garage ήχους, οι οποίοι μας επιφύλαξαν το καλύτερο "ζέσταμα" για μια βραδιά γεμάτη ψυχεδέλεια και κούνημα κεφαλιού. Ακολούθησαν οι Whereswilder, μπάντα από την Αθήνα, οι οποίοι περιοδεύουν μαζί με τους Comasummer, και μας παρουσίασαν κομμάτια από το πρώτο τους άλμπουμ, Yearling, αλλά και καινούρια -μεταξύ τους κι ένα άτιτλο, ακόμα- ακροβατώντας μεταξύ διαφόρων πλευρών της ροκ, πλεγμένων όμως με τέτοιο τρόπο που το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα live ιδιαιτέρως δυνατό και δυναμικό, από όλες τις πλευρές.


*Όπως αναφέραμε, η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη από νωρίς και λόγω και δικής μας καθυστέρησης, δεν καταφέραμε να φωτογραφίσουμε τους Comasummer και τους Whereswilder. Εδώ να σημειώσουμε και την άρτια στάση των ανθρώπων του χώρου, παρόλο που αρκετές φορές η δουλειά τους δεν ήταν εύκολη και να ζητήσουμε μια συγγνώμη για όσους σπρώξαμε/ στριμώξαμε για χάρη αυτού του report..

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ.

Κείμενο - φωτογραφίες: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.