Πιο πρόσφατα

5/9/16

8th Street Mode Festival Day 2 @ Λιμάνι Θεσ/νίκης, 3/9/2016

Αν το line up της πρώτης μέρας ήταν "αλλοπρόσαλλο", της δεύτερης... το αποτελείωσε (κι ας μην αναφερθούμε καν στην τελευταία ημέρα). Παρ' όλα αυτά, αυτό κανέναν δεν εμπόδισε από το να περάσει γαμάτα.

Η Day 2 του Street Mode Festival ξεκίνησε από νωρίς, στη Warehouse Stage -μέσα στην Αποθήκη Γ'- με το διαγωνισμό συγκροτημάτων, στον οποίο νικητές αναδείχθηκαν οι Bailemos που άνοιξαν τις συναυλίες την Κυριακή και με το DK's Tour of Motion, επίδειξη free running από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Δημήτρη Κυρσανίδη.

Γύρω στις 19.00 μεταφερθήκαμε στη Street Stage, για τα πρώτα χορευτικά battles του φετινού φεστιβάλ: 1vs1 Female All Style Battles, εκεί όπου την παράσταση έκλεψαν οι δυο χορεύτριες σε μέγεθος τσέπης, 10 και 14 ετών.



Πίσω στη Warehouse Stage, όπου μετά τις 8 ανέβηκαν στη σκηνή οι Naxatras: Ψυχεδέλεια, heavy rock και στοιχεία stoner, λίγο από δύση και λίγο περισσότερο από ανατολή, και το πρώτο ξύλο της ημέρας. Την ίδια ώρα στην κεντρική σκηνή το hip hop κοινό του φεστιβάλ ανέλαβαν ο Εισβολέας μαζί με τον 12ο Πίθηκο και τους TEDD'S.


Τον 12ο Πίθηκο τον ξαναείδαμε στη σκηνή, αυτή τη φορά παρέα με τους Vodka Juniors για ένα κομμάτι που μοιράζονται. Όταν ανέβηκαν στη σκηνή οι Vodka Juniors, ήδη είχε βραδιάσει για τα καλά και το κοινό ήταν αρκετά ζεστό, με αποτέλεσμα από την πρώτη νότα να προκαλέσουν χαμό. Βάρκες, στρώματα, κομφετί, stage diving και -ποιος πρόλαβε να μετρήσει πόσες- κοπέλες κι όχι μόνο σε πλάτες, σε συνδυασμό με την ενέργεια και την ένταση πάνω και κάτω από τη σκηνή έστησαν ένα μεγάλο πάρτυ.




Ό,τι και όποιος κατάφερε να διασωθεί από τους Vodka Juniors, ήρθαν να το διαλύσουν οι 1000Mods (ναι, αυτοί που ο παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης δεν ήξερε το όνομα τους -ο παρουσιαστής, λέμε ξανά). Η αλήθεια είναι πως την προηγούμενη φορά που επισκέφθηκαν την πόλη μας είχαν περισσότερη διάθεση, ή τουλάχιστον έτσι μας είχε φανεί, αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να μας χαρίσουν ένα live υψηλών εντάσεων και πολλών σπασμένων λαιμών.




Στον επίλογο μας περίμενε μια σπουδαία συναυλία, από τον Alpha Blondy και τους Solar System. Αλήθεια, χρειάζεται να γράψουμε κάτι; Όσοι ήταν εκεί ξέρουν τι εμπειρία ήταν, όσοι δεν κατάφεραν να παρεβρεθούν, έχασαν μια αυθεντικά μοναδική συναυλία (ναι, θα μου πεις για το κοινό που ήξερε μόνο το Jerusalem, έχεις δίκιο, δυστυχώς οι σπουδαίες συναυλίες δεν πάνε πάντα πακέτο με σπουδαίο κοινό).




Δες εδώ το ρεπορτάζ της 1ης ημέρας και εδώ το ρεπορτάζ της 3ης και τελευταίας!

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ.

Κείμενο - φωτογραφίες: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.