Πιο πρόσφατα

18/10/16

Koza Mostra live στη Μαύρη Τρύπα

Η Μαύρη Τρύπα παρουσιάζει τους

KOZA MOSTRA


ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ, (ΛΑΔΑΔΙΚΑ)

Openinc act: Bailemos

Alcohol is Free!

"Οι Koza Mostra εξελίσσονται αισίως σε ένα από τα μεγαλύτερα ska συγκροτήματα" BBC News
"Για αυτούς τους Έλληνες η κρίση δεν υπήρξε ποτέ" Bild News

Όταν ο Ηλίας Κόζας, τραγουδιστής των Koza Mostra, συνέθετε ένα χρόνο πριν το "Alcohol is Free", κανείς δεν περίμενε, ότι ένα χρόνο μετά το συγκεκριμένο τραγούδι θα γίνονταν συνώνυμο της ελευθερίας και της αισιοδοξίας σε όλη την Ευρώπη.

Οι Koza Mostra με τη συμμετοχή τους στο 58η διαγωνισμό της Εurovision, στο Malmö τη Σουηδίας, κατέκτησαν την τιμητική έκτη θέση, εισπράττοντας διθυραμβικά σχόλια από τη πλειοψηφία κοινού και δημοσιογράφων σε όλη την Ευρώπη. Στις 22 Μαρτίου, οι Koza Mostra κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, με τίτλο "Keep Up the Rhythm", στον οποίο είχαν τη τιμή να συνεργαστούν με τον Paul Hitter, τον ζωγράφο που ευθύνεται για τα δημιουργικά της πλειοψηφίας των εξώφυλλων και αφισών των Gogol Bordello, ο οποίος φιλοτέχνησε όλο το δημιουργικό του CD.

Ο ίδιος μάλιστα έγραψε τα εξής συγκινητικά λόγια στο εσώφυλλο: "Πρωτοσυνάντησα τους Koza Mostra, σε ένα φεστιβάλ "κρυμμένο" σε ένα βουνό κάπου στη Νότια Γαλλία και χωρίς υπερβολή ήταν από τις ωραιότερες συναυλίες που είδα τα τελευταία χρόνια. Με έκανα να αισθανθώ λόγω της ενέργειας και του πάθους τους, συναισθήματα που πρωτοαισθάνθηκα στα live των Gogol Bordello...".

Μυστικό της επιτυχίας των Koza Mostra, αποτελεί το εξαιρετικό πάντρεμα διαφορετικών μουσικών ρευμάτων. Έτσι Ska, Balkan, rock, punk, indie ακόμη και ρεμπέτικα του μεσοπολέμου, πλέκονται μεταξύ τους μοναδικά από μία μπάντα που δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί κορυφαία.

Ακόμη και ένα αγαπητό και καταξιωμένο συγκρότημα, όπως οι Hooverphonic που έτυχε να βρεθούν στη παρθενική εμφάνιση της μπάντας στη Θεσσαλονίκη, μία μέρα πριν τη δική τους συναυλία εντυπωσιάστηκαν τόσο που έκαναν ειδική μνεία στο κοινό που τους παρακολούθησε λέγοντας: "Χθες το βράδυ παρακολουθήσαμε μία καταπληκτική ελληνική Ska μπάντα, τους Koza Mostra. Την επόμενη φορά που θα εμφανιστούν στη πόλη σας μη χάσετε την ευκαιρία να τους δείτε!"

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τους Koza Mostra τόσο... ξεσηκωτικά αγαπητούς; Οι ίδιοι κατά καιρούς δήλωσαν ότι το μεγαλύτερο τους τονωτικό πριν από ζωντανή τους εμφάνιση είναι "Η ανάγκη για δημιουργία εντός και εκτός σκηνής μουσικής μακριά από νόρμες και σύνορα". Μετά από όλα αυτά θα χάσετε την ευκαιρία να δείτε τους Koza Mostra ζωντανά; Για το λόγο αυτό ενημερωθείτε από το επίσημο site και την official page των Koza Mostra.

Αυθεντικότητα, εξωστρέφεια, αγώνας. Μουσική που χτυπάει πρώτα στη καρδιά και μετά στα αυτιά. Αυτή είναι η φιλοσοφία των Koza Mostra. Αυτός είναι και ο τρόπος ζωής τους. Και είναι πολύ χαρούμενοι που βρήκαν τόσους συνοδοιπόρους σε τόσο σύντομο διάστημα. Ένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό σε αυτούς.

Μετά από εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και εξωτερικό οι KOZA MOSTRA ετοιμάζουν τον 2ο δίσκο τους, ήδη το "Γιορτή" είναι τραγούδι της ελληνικής σειράς "Εθνική Ελλάδος" του Γιώργου Καπουτζίδη, ενώ τέλος του 2016 θα δισκογραφήσουν διασκευασμένες συνθέσεις του Μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος τους επέλεξε να ερμηνεύσουν το έργο του με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο!

INFO
Ζωντανή Μαύρη Τρύπα
Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα
Προσέλευση: 21:30
Τηλ κρατήσεων: 2310510081

*Οι Bailemos παρουσίασαν το ντεμπούτο EP τους πριν λίγες ημέρες στη Μαύρη Τρύπα (περισσότερα εδώ) και με αφορμή αυτό παραχώρησαν συνέντευξη στον Summer Rain και το Λάμπρο Loco Παπαευθυμίου.

Με την υποστήριξη του Summer Rain

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.