Πιο πρόσφατα

11/11/16

Πέθανε ο Leonard Cohen

Πριν λίγες ώρες άφησε την τελευταία του πνοή ένας ακόμα τεράστιος καλλιτέχνης, ο Leonard Cohen. Μουσικός, ποιητής, λογοτέχνης, ζωγράφος, μια ξεχωριστή προσωπικότητα για πολλές δεκαετίες, στα 82 του χρόνια κυκλοφόρησε έναν ακόμη δίσκο, που όπως αποδείχθηκε ήταν και ο τελευταίος του.

Οι οικείοι του έκαναν γνωστή την είδηση για το θάνατο του Leonard Cohen μέσω ανακοίνωσης στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, όπου αναφέρεται: "Με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο θρυλικός ποιητής, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης Λέοναρντ Κοέν απεβίωσε. Έχουμε χάσει έναν από τους πιο αξιοθαύμαστους και παραγωγικούς οραματιστές. Ένα μνημόσυνο θα λάβει χώρα στο Λος Άντζελες στο μέλλον. Η οικογένειά του ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική της ζωή κατά τη διάρκεια του πένθους της".


Μιλώντας για το Want it Darker ο Cohen είχε αναφερθεί και στο θέμα του θανάτου: "Δεν πιστεύω ότι θα μπορέσω να ολοκληρώσω αυτά τα τραγούδια. Ίσως, ποιος ξέρει; Ίσως και πάλι πάρω τα πάνω μου, δεν ξέρω. Αλλά δεν τολμώ να με προσδέσω στο άρμα κάποιας πνευματικής στρατηγικής. Έχω δουλειές να κάνω, υποθέσεις να φροντίσω. Είμαι έτοιμος να πεθάνω. Ελπίζω να μην είναι πολύ άβολο. Αυτό είναι όλο". Γράφοντας στη μούσα του, Marianne Ihlen, λίγες μέρες πριν το δικό της θάνατο, της είχε σημειώσει: "Αντίο, παλιά μου φίλη. Ατέλειωτη αγάπη. Θα σε δω πιο κάτω, σε τούτον το δρόμο".

Στα γενέθλια του εμβληματικού μουσικού, 21 Σεπτέμβρη, το 3pointmagazine έκανε ένα αφιέρωμα στο "πιο ξεχωριστό(;)" του άλμπουμ.

Σίγουρα, εκεί που πάει θα βρει καλή παρέα. Rest in Peace mr. Leonard Cohen.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.