Πιο πρόσφατα

12/12/16

Σωτήρες @ Υπόγειο, 11/12/2016

Φώτης Σιώτας, Λευτέρης Μουμτζής, Κώστας Παντέλης, Βασίλης Μπαχαρίδης. Supergroup. Ή, ορθότερα, σωτήριο group. Οι Σωτήρες γεννήθηκαν όταν ο Φώτης Σιώτας κι ο Λευτέρης Μουμτζής ξεκίνησαν, περίπου δυο χρόνια πίσω, να γράφουν τραγούδια μαζί. Χθες (11/12) παρουσίασαν και στη Θεσσαλονίκη τη ντεμπούτο δουλειά τους, στο Υπόγειο.


Λίγο μετά τις 22.30 στη σκηνή ανέβηκε η Ανθή Κίρκου που άνοιξε το live, παρέα με τα... μίνι όργανα της -πιάνο, μελόντικα, μεταλλόφωνο έως και κάτι που δεν καταλάβαμε ποτέ τι είναι, όλα σε μέγεθος τσέπης- και τη συνοδεία beatbox από τον Αχιλλέα (επώνυμο δεν ειπώθηκε) σε δυο τραγούδια. Σίγουρα, κάτι τέτοιο δεν έχουμε ξαναδεί στη σκηνή, με μια μεγάλη δόση θεατρικότητας και την αξιοπρόσεκτη σκηνική παρουσία να συμπληρώνουν το παζλ.

Με το μαγαζί από ώρα γεμάτο, ήρθε η ώρα για το... κυρίως πιάτο. Ολόκληρος ο δίσκος κι ένα κομμάτι ολοκαίνουριο που δεν πρόλαβε να συμπεριληφθεί στην κυκλοφορία, πολύ καλή διάθεση από την τετράδα κι ο κόσμος να ακολουθεί το ρυθμό τους, γνωρίζοντας μάλιστα τους στίχους από αρκετά τραγούδια.


Για τη μουσική των Σωτήρων τα είπαμε όλα στην κριτική του άλμπουμ (που τη βρίσκεις εδώ). Στη live εκτέλεση τους όμως είναι που ανεβαίνουν επίπεδο όλα τους τα κομμάτια -όταν βλέπεις το Σιώτα να μισοκλείνει ή να γουρλώνει τα μάτια όταν τραγουδάει με τον μοναδικό του τρόπο, όταν βλέπεις το Μουμτζή να δίνεται ολόκληρος στη μουσική και να δείχνει και ζωντανά τις τρομερές φωνητικές του ικανότητες, τον Παντέλη να έρχεται από το background απολύτως όμως απαραίτητος για την ηχητική φιέστα του κάθε κομματιού, το Μπαχαρίδη -με φούτερ που θα ζήλευες κι εσύ- να δίνει την τρέλα του.

Μέσα σε λίγους μήνες κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους και είναι ήδη δημιουργικοί ξανά, έχουν γυρίσει σε Ελλάδα και Κύπρο και δείχνουν πως αποτελούν ένα project που θα μας απασχολεί για καιρό. Ελπίζουμε σε αυτό κι ανυπομονούμε να τους ξαναδούμε.


* Στο κοινό μπορούσες να βρεις τη μισή μουσική κοινότητα της πόλης κι όχι μόνο, από τον Τόλη Δεληγιάννη μέχρι και το Σωκράτη Μάλαμα. Οι Σωτήρες έχουν καταφέρει λοιπόν και αυτό το σπάνιο, να έχουν στήριξη και από άλλους... φτασμένους μουσικούς, το οποίο μάλλον κάτι σημαίνει για την ποιότητα τους.

** Μας έκανε εντύπωση ο πολύ καλός ήχος του Υπογείου, ο οποίος ήταν σε τουλάχιστον ικανοποιητικά επίπεδα αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για μικρό χώρο. Δεν ισχύει το ίδιο και για το φωτισμό, όπως γίνεται φανερό και από τις φωτογραφίες.

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της συναυλίας εδώ.

Κείμενο - φωτογραφίες: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.