Πιο πρόσφατα

21/4/17

Νέο single από τους Puta Volcano (video)

Οι Puta Volcano επιστρέφουν δισκογραφικά με το δεύτερο full length album τους, Harmony of Spheres, στις 28 Απριλίου. Το heavy rock συγκρότημα από την Αθήνα έδωσε πριν λίγη ώρα στη δημοσιότητα το πρώτο single από το επερχόμενο άλμπουμ.

Το κομμάτι είναι το Jovian Winds, τρίτο σε σειρά κομμάτι από τα οκτώ του δίσκου. Η παραγωγή είναι του Johnny Tercu των Kooba Tercu και των ίδιων των Puta Volcano. Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν από τον Άλεξ Κετεντζιάν στα Unreal Studios και το mastering από τον Jens Borgen στα Fascination Street Studios.

Λίγα λόγια για τους Puta Volcano
Οι Puta Volcano είναι Αθηναίοι, παίζουν heavy rock και έχουν επηρεαστεί από καλλιτέχνες όπως οι Queens of the Stone Age, Alice in Chains, The Mars Volta, Baroness και Carpenter Brut.

Εκφραζόμενος με groovy riffs, τραχιά γυναικεία φωνητικά και γραφικό (με την καλή έννοια) story telling, ο ήχος τους μπορεί να περιγραφεί ως ένα road trip ανάμεσα σε απομωνωμένες και αμμώδεις ερήμους.

Το νέο τους album Harmony of Spheres κυκλοφορεί τον Απρίλη του 2017, ακολουθώντας το The Sun του 2015 και το EP Represent Victory Below Eye του 2011.

Γνωστοί για τις γεμάτες ενέργεια ζωντανές εμφανίσεις τους, κάποια από τα highlights της μέχρι τώρα καριέρας τους είναι η εμφάνισή τους στο Rockwave 2015 στο πλευρό των Black Angels και των Black Keys, καθώς και το άνοιγμα της συναυλίας των Spirit Caravan το 2014 στην Αθήνα.

Οι Puta Volcano είναι:
Luna Stoner (φωνητικά)
Alex Pi (κιθάρα)
Bookies (μπασο)
Steven Stefanidis (τύμπανα)

Η tracklist του δίσκου:...
1. Dune
2. Bird
3. Jovian Winds
4. Zeroth Law
5. Neon
6. Moebius
7. Afterglow
8. Infinity

... το artwork:...


... και το Jovian Winds:


Οι Puta Volcano στις 3 Μαΐου θα είναι για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν το Harmony of Spheres. Τον Οκτώβριο θα συμμετέχουν και στο 2ο Desertfest Athens.

*Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί και η κριτική του Summer Rain στο Harmony of Spheres. Μείνετε συντονισμένοι!

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.