Πιο πρόσφατα

30/5/17

Θραξ Πανκc - Folk n' Roll - Caja Secreta - Grikanta live στο Principal

Volume Sessions στην EΡT3

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC
FOLK N ROLL
CAJA SECRETA
GRIKANTA

Παρασκευή 9 Ιουνίου
FREE ENTRY/ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

H μουσική δεν γνωρίζει σύνορα ή τοίχους. Η αξιοζήλευτη ικανότητα της να διαπερνάει φραγμούς και στερεότυπα. Να ενώνει ανθρώπους, να σπάει διχόνοιες και εγωπάθεια.

Ethnik-Balkan-World Session

Στο Principal Club Theater
NEW LOCATION FIX *26is Oktovriou 15

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC
Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την Πανκ; Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι Θράξ Πανκς, όταν ο Σταυρίδης Γιώργος και ο Χαρακοπίδης Βαϊτσης αποφάσισαν να "τα πούνε" από το 2008 και μετά παίζοντας σε γάμους, πανηγύρια, πορείες και σκηνικά μέχρι που σε γιούρτα συνάντησαν τον Πάνο Γκίνη! Παντού και πουθενά, με μέλι Σταυρίδη, τσίπουρο-μεζέ, και αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους. Άλλοτε πολλοί και άλλοτε λίγοι με εργαλεία τους Γκάιντες, Λύρες, Νταούλια και ότι άλλο ή όποιον άλλο βρεθεί και ψήνεται, "καταστρέφουν" οποιαδήποτε εκδήλωση.

Facebook
SoundCloud

Twitter
YouTube

FOLK N ROLL
FOLK N' ROLL, η επταμελής Ethnic/Balkan παρέα από τα Γιάννενα αποτελεί ένα από τα πλέον ανερχόμενα σχήματα της εγχώριας σκηνής. Κουβαλώντας μια βαριά ηπειρώτικη κληρονομιά και αγκαλιάζοντας τη βαλκανική κουλτούρα από το 2010 συγκρότησαν μια κολεκτίβα με απίστευτη ενέργεια και δυναμισμό.

Στο διάστημα αυτό έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις και συνεργασίες ανά την Ελλάδα, δημιουργώντας γύρω τους μια χορευτική παράνοια η οποία πυροδοτεί το γλέντι που συμβαίνει στη σκηνή. Τρέλα, αυθεντικότητα και αυθορμητισμός είναι οι λέξεις που περιγράφουν ιδανικά τους Folk n' Roll.

Περιοδεύουν ασταμάτητα τα τελευταία 3 χρόνια δηλώνοντας την παρουσία τους σε μεγάλα φεστιβάλ του εσωτερικού (Balkan fest, Ήχοι του δάσους, Zero κ.α.) είτε μόνοι τους είτε συνοδεύοντας επί σκηνής άλλους καλλιτέχνες (V.I.C., Baildsa, Σ. Γραμμένος κ.α.). Τον χειμώνα του 2017 πραγματοποίησαν την πρώτη τους περιοδεία στο εξωτερικό κάνοντας σειρά εμφανίσεων στην Βουλγαρία με μεγάλη επιτυχία ενώ ήδη αναμένεται και η καλοκαιρινή τους περιοδεία στις χώρες των Βαλκανίων με εμφανίσεις σε φεστιβάλ του εξωτερικού με μουσικά σχήματα διεθνούς αναγνώρισης (Evanescence, Guano Apes κ.α.).

Το Δεκέμβρη του 2015 κυκλοφόρησε το 1ο τους άλμπουμ με τίτλο "ΦΤΕΡΗ" με διασκευασμένα κομμάτια της Ηπειρώτικης και Ρεμπέτικης παράδοσης. Τον Ιούνιο του 2016 κυκλοφόρησε το 1ο single/video clip της μπάντας με τίτλο "Reggae Rumba". Στις αρχές του 2017 κυκλοφόρησε και το 2ο single "Jamaicanos".

Πλέον το ενδιαφέρον της μπάντας επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση του ομώνυμου άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017 με αυθεντικές συνθέσεις.

Facebook
YouTube
SoundCloud

CAJA SECRETA
If pure means "what you feel and think" then try to open Caja Secreta (Secret Box).The sensation of flamenco, classical and Jazz music will reveal itself in a unique way and make you realize that purity is always diferrent...

Si pure signifie "ce qu'on sent et pense" alors essayer d'ouvrir Caja Secreta (la Boîte Secrète). La sensation du flamenco, de la musique classique et du jazz vont se dévoiler de façon unique et vous faire réaliser que la pureté est toujours différente.

Facebook
Site
YouTube

GRIKANTA
Ταραντέλλα (Tarantella), Tarantism, Pizzica pizzica, Salento, Grecanico, Music of South Italy. Οι Grikanta είναι ένα Italian/Greek Folk μουσικό σχήμα, το οποίο ερμηνεύει νοτιο-Ιταλικά παραδοσιακά τραγούδια με γλωσσικές επιρροές αρχαιο-ελληνικής διαλέκτου. Συγκροτήθηκε στις αρχές του 2015 στη Θεσσαλονίκη από τον Pierpaolo Sicuro, γνωστός μουσικός και μουσικολόγος για τη συνεισφορά του στην παραδοσιακή μουσική του Salento (Κάτω Ιταλία).

Αποτελείται από έξι άτομα τα οποία προέρχονται από διαφορετικές μουσικές κουλτούρες. Το όνομα "Grikanta" προέρχεται από τη λέξη "griko" (ή "grecanico", που είναι η ελληνική διάλεκτος της Ιταλίας) και "canta" (τραγουδάω). Η μουσική των Grikanta, έχει την μελωδικότητα της ελληνικής διαλέκτου και την δύναμη του ρυθμού της Pizzica, η οποία είναι είδος μουσικής που χρησιμοποιήθηκε σαν θεραπευτικό μέσο για το τσίμπημα της αράχνης στη νότια Ιταλία.

YouTube
Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.