Πιο πρόσφατα

30/5/17

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στην Τεχνόπολη

Αλκίνοος Ιωαννίδης
για μια συναυλία
στην Τεχνόπολη

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η μουσική του παρέα βγαίνουν για περιοδεία φέτος το καλοκαίρι, συνεχίζοντας το μακρύ ταξίδι της Μικρής Βαλίτσας. Ο ίδιος αναφέρει: "Ξεκινήσαμε ηχογραφώντας σε κάποιο υπόγειο και καταλήξαμε να γυρίζουμε ασταμάτητα τη Γη. Αυτή η συνεχής μετάβαση από το μοναχικό στο συλλογικό, χαρακτηρίζει τη ζωή και την τέχνη μας. Υπάρχει γνήσια, αμοιβαία χαρά στη συνάντηση με τους ακροατές. Υπάρχει ενέργεια, επικοινωνία, άνεση, ευγένεια, συμμετοχή όλων σε κάτι ζωντανό, αληθινό και πολύτιμο.

Το σχήμα απαρτίζουν σπουδαίοι μουσικοί, που σέβονται την τέχνη τους και την ασκούν με ενθουσιασμό και πάθος. Κάθε ένας τους αποτελεί έναν ολοκληρωμένο κόσμο. Τον προσφέρουν απλόχερα, χτίζοντας από κοινού την ιδιαίτερη, κοινή μας αισθητική. Τα τελευταία τρία χρόνια λοιπόν, ζούμε παλινδρομώντας ευχαρίστως από τη δημιουργία στην καταστροφή. Και αυτή τη ζωή μοιραζόμαστε με τους ακροατές, όποτε τραγουδάμε. Όποτε, με τρεις νότες και δυο λέξεις, προσπαθούμε να συλλαβίσουμε το όνειρο και την πραγματικότητα με τρόπο αδιαχώριστο".

Μαζί του οι μουσικοί:
Γιώργος Καλούδης: βιολοντσέλο, κρητική λύρα
Μανόλης Πάππος: μπουζούκι, λαούτο
Φώτης Σιώτας/ Δημήτρης Χατζηζήσης: βιολί
Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο

Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Μαργκάς

Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
Διέυθυνση: Πειραιώς 100 & Βουτάδων
Περιοχή: Γκάζι, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 -3475518, 210-3453548

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός "Κεραμεικός",
Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση "Φωταέριο",
Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση "Φωταέριο"

*Η κεντρική φωτογραφία είναι του Λάμπρου Loco Παπαευθυμίου από την εμφάνιση του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Fix Factory of Sound μαζί με Σωκράτη ΜάλαμαΛεωνίδα Μπαλάφα και Λάργκο. Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.