Πιο πρόσφατα

20/10/17

Οι Discharge για πρώτη φορά στην Αθήνα

Οι βετεράνοι hardcore punk rockers Discharge έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα για μια συναυλία στο An Club

Παρασκευή 3/11/2017 στο An club

77-82 Punk Rock Team presents:

Discharge live for the first time in Athens

Vive le Punk Rock festival warm up show!

Oι βετεράνοι του D - beat hardcore punk, Discharge για πρώτη φορά στην Αθήνα στα πλαίσια του Vive le Punk Rock festival - warm up show! Oι θρυλικοί Discharge σχηματίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1977. Ο σκληρός hardcore punk ήχος τους και το ντεμπούτο τους album "Hear Nothing See Nothing Say Nothing" το 1982, τους κατατάσσει στη δεύτερη γενιά του UK hardcore (UK 82'), μαζί με μπάντες όπως οι G.B.H., Chaos UK, Amebix κ.α.

Οι πολιτικοποιημένοι στίχοι τους, η αντι-μιλιταριστική τους διάθεση και οι γρήγορες μουσικές εναλλαγές στα τραγούδια τους, έθεσαν τις βάσεις για τα μεταγενέστερα subgenres του Punk όπως Crust punk / D- beat, thrash metal και grindcore.

Η μουσική και η αισθητική επιρροή των Discharge φαίνεται ξεκάθαρα όχι μόνο στα μεταγενέστερα υποείδη του Hardcore Punk, αλλά και στο Heavy Metal. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιρροής τους είναι ότι μεγάλα metal συγκροτήματα όπως οι Anthrax, oι Metallica και οι Sepultura έχουν διασκευάσει τραγούδια τους.

Μετά από πολλές αναταραχές και αλλαγές στο line up τη δεκαετία του 1990, η μπάντα ξαναενώθηκε το 2001, και το 2002 κυκλοφόρησε το ομώνυμο album "DISCHARGE". Το 2016 οι Discharge, κυκλοφόρησαν το 7ο full length album της καριέρας τους "END OF DAYS" από την Νuclear Blast Records, το οποίο αναδείχτηκε στο #10, του Official UK rock charts.

Μαζί τους:

Οι Οne Last Round από τον Πειραιά, οι οποίοι σχηματίστηκαν το 2010 και έχουν στο ενεργητικό τους 2 κυκλοφορίες. Ετοιμαστείτε για να τα σπάσετε μαζί τους σε οld-school hardcore ρυθμούς.

Οι crust / punks ΕΝ-ΨΥΧΡΩ από την Λευκωσία, Κύπρο. Σχηματίστηκαν το 2011 και από τότε μετρούν αρκετές κυκλοφορίες και live εμφανίσεις.

ΚΟΝΕPISTOOLI: Φινλανδικό χάρντκορ πανκ, πιστό στη συνταγή των αρχών της δεκαετίας του ογδόντα, στο στυλ μπαντών όπως οι Rattus και οι Riistetyt, με μεγάλη έμφαση στο συνδυασμό ρυθμού και μελωδίας. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2014 και ο πρώτος της δίσκος είναι στα σκαριά.

Σας περιμένουμε όλους για μια ακόμη μεγάλη punk rock βραδιά από την 77-82 Punk Rock Team!


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
Presale: 15€ / Doors: 18€

Εισιτήρια προπωλούνται:

Rhythm Records (Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Αθήνα)

MΠΟΥΚΑ (μαγειρείο) (Σολωμού 29, Αθήνα)

Ώρα έναρξης: 21:00

An Club
Σολωμού 13-15, Εξάρχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.