Πιο πρόσφατα

10/7/18

Kultur Shock live στη Θεσσαλονίκη

Οι εκρηκτικοί Kultur Shock επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για μια συναυλία στο Eightball - Μαζί τους οι Folk n' Roll

Η εκρηκτική Gypsy-Punk μπάντα από το Seattle επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη!

Kultur Shock - Folk n' Roll
Κυριακή 22 Ιουλίου - Eightball Club

Kultur Shock
Ιδρυμένοι στο Σιάτλ το 1996, οι Kultur Shock αποτελούν το δημιούργημα του Yevdjevich, ο οποίος μετακόμισε στις ΗΠΑ με τη βοήθεια του Joan Baez, μετά από την πολιορκία του Σεράγεβο (92-94).

Όπως εξηγεί ο Yevdjevich, το Kultur Shock δεν τραγουδάει για σπασμένες καρδιές και λουλούδια, αλλά για την καθημερινή ύπαρξη και την πίστη μας, που θα μπορούσε να βελτιωθεί. "Η Punk περιγράφει τη βούλησή μας ν' αγωνιστούμε για αυτό που πιστεύουμε. Οι βαλκανικές μελωδίες είναι η φωνή των ανθρώπων, των οποίων είμαστε μέρος και αντιπροσωπεύουμε. Οι μέταλ περιπέτειες είναι ο τρόπος μας να εκφράσουμε την οργή μας ενάντια στη 'μηχανή'".

Αν και παραμένουν λάτρεις της σκηνής του Σιάτλ (κάνοντας τακτικές εμφανίσεις στο Bumbershoot, το κορυφαίο μουσικό φεστιβάλ του Σιάτλ), από το 2003 το συγκρότημα κάνει περιοδείες στο εξωτερικό, σε πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ, στα Βαλκάνια και την Τουρκία.

Links:
Official Site
Facebook

Folk 'n' Roll
Οι Folk’n’Roll δεν κάθονται ποτέ σε μια θέση. Είναι φτιαγμένοι για να κινούνται αδιάκοπα πάνω στη σκηνή, αλλά και στη ζωή.

Το 2015 έβγαλαν τη "Φτέρη", τον πρώτο τους δίσκο. Κυκλοφόρησαν και καινούργιο video clip, το Reggae Rumba. Το 2017 τους βρίσκει με το δυναμικό Balkan-ska single "JAMAICANOS" και να περιοδεύουν ανά τα Βαλκάνια. To 2018 κυκλοφορούν την "ΒΙΟΛΕΤΑ", ένα βαλκανικό κομμάτι που κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις των ακροατών.

Διάβασε ακόμη:

Είναι μια παρέα μουσικών που παίζουν αυτό που νιώθουν και δεν μπορούν να του δώσουν όνομα. Ethnic-Balkan, rock 'n' roll, ska, όλα βγαίνουν μπροστά και γίνονται ένα, σε κάθε συναυλία. Οι Folk 'n' Roll είναι στο δρόμο και κάπου θα τους πετύχετε. Ή θα σας πετύχουν αυτοί.

"Bodies in the heat, keep dancing like they're burning"

Από τα Γιάννενα λοιπόν ερχόμενοι, έχουν αγκαλιάσει την Βαλκανική, ηπειρώτικη και ρεμπέτικη παράδοση με σεβασμό αλλά και προσδίδοντας σε αυτή τη δική τους χαρακτηριστικά μοντέρνα αντίληψη.

Στο διάστημα αυτό έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις και συνεργασίες ανά την Ελλάδα σε κάποια από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ και events του καλοκαιριού δημιουργώντας γύρω τους μια χορευτική παράνοια η οποία αποδίδεται στο γλέντι που συμβαίνει "on stage".

Τρέλα, αυθεντικότητα και αυθορμητισμός είναι οι λέξεις που περιγράφουν ιδανικά τους Folk n' Roll.

"Εverybody come close, no one is alone"

Tip: φέρτε περίσσεια μπλούζα... θα στάξουν κορμιά στους χορευτικούς ρυθμούς των Βαλκανίων!

Links:
Facebook
YouTube

Πληροφορίες Event:
Κυριακή 22 Ιουλίου
Eightball Club, Πίνδου 1, Λαδάδικα
Ώρα έναρξης: 21.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.