Πιο πρόσφατα

7/2/19

Τι θα δούμε σήμερα στο In-Edit: Athens Edition (Day 2)

John Lennon & Yoko Ono, Radiohead, Pulp και η ανείπωτη ιστορία μιας σειράς και "αυθόρμητων" καλλιτεχνικών γεγονότων στη Νότια Καλιφόρνια πρωταγωνιστούν στη 2η ημέρα του In-Edit: Athens Edition

Το In-Edit Festival ξεκινά το φετινό παγκόσμιο ταξίδι του από την Αθήνα και τον κινηματογράφο Άστορ. Έτσι, μετά τη χθεσινή έναρξη του φεστιβάλ με δυο ντοκιμαντέρ για τον Elvis Presley και τον Eric Clapton, η συνέχεια δίνεται σήμερα, με έναρξη αρκετά νωρίς και άλλα τέσσερα αξιοσημείωτα ντοκιμαντέρ.

Πρωταγωνιστές στη 2η ημέρα του In-Edit: Athens Edition, ο John Lennon, η Yoko Ono και η κοινή τους ιστορία, οι Radiohead που "γνωρίζουν κόσμο", ο mr. Jarvis Cocker με τους Pulp του, αλλά και η ανείπωτη ιστορία μιας σειράς και "αυθόρμητων" καλλιτεχνικών γεγονότων στη Νότια Καλιφόρνια.

Διάβασε ακόμη:


ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

John & Yoko: Above Us Only Sky
(Michael Epstein, 90', 2018)

Ώρα προβολής: 16.30

Αυτή είναι η ανείπωτη ιστορία του άλμπουμ "Imagine" του John Lennon, το οποίο κυκλοφόρησε το 1971. Ένας δίσκος γεμάτος μηνύματα για μια πιο ριζοσπαστική αντιμετώπιση των πραγμάτων που παραμένουν ακόμα και σήμερα τόσο επίκαιρα. Η ταινία αποκαλύπτει το βάθος της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ του John και της Yoko και διερευνά πώς η τέχνη, η πολιτική και η μουσική του ζευγαριού είναι εγγενώς συνδεδεμένες.


Desolation Center
(Stuart Swezey, 93', 2018)

Ώρα προβολής: 18.15

Η ανείπωτη ιστορία μιας σειράς και "αυθόρμητων" καλλιτεχνικών γεγονότων (μουσική, art performance κλπ) στη Νότια Καλιφόρνια που είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι άνοιξαν το δρόμο για μεγάλα γεγονότα και φεστιβάλ (Burning ManLollapaloozaCoachella) που έχουν γίνει συνώνυμα της pop κουλτούρας του 21ου αιώνα.


Radiohead meeting people is easy
(Grant Gee, 100', 1998)

Ώρα προβολής: 20.00

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την περίοδο της προώθησης του δίσκου "OK Computer" -που παρουσίασαν οι Radiohead το 1997- μέσα από ένα κολάζ βίντεο κλιπ, ήχων και παρασκηνιακών διαλόγων καθώς το συγκρότημα βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία η οποία ξεκίνησε 22 Μαΐου του 1997 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας για να ολοκληρωθεί μετά από 104 συναυλίες στο RadioCityMusicHall της Νέας Υόρκης.


PULP: A Film about Life, Death and Supermarkets 
(Florian Habicht, 90', 2014)

Ώρα προβολής: 22.00

Οι Pulp και το Sheffield είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Όπως εξηγεί για δύο λεπτά κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ ο Jarvis Cocker, όλο αυτό δεν θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει πουθενά αλλού. Οι Pulp -ακούσιοι popstars, κόντρα στις προβλέψεις- λένε ανοιχτά τις δικές τους ιστορίες. Ένα ντοκιμαντέρ-φαινόμενο που παρουσιάζει την ιστορία των Pulp καλύτερα από κάθε άλλη βιογραφία.


Επιμέλεια: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.