Πιο πρόσφατα

25/3/19

Η λίστα με την μουσική από το "The Favourite" του Γιώργου Λάνθιμου

Μια λίστα με την ξεχωριστή μουσική της "Ευνοούμενης" του Γιώργου Λάνθιμου

Μπορεί η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου να έφυγε με ένα Όσκαρ, αλλά η ταινία του συνολικά μας άρεσε πολύ αλλά μας άρεσε εξίσου πολύ και η μουσική.
Γι' αυτό και φτιάξαμε μια λίστα με μερικά από τα κομμάτια κλασικής μουσικής που ακούστηκαν στη 
ταινία.

Η ταινία του Λάνθιμου δεν είναι μια "εύκολη" ταινία, είναι μια ταινία βαριά, δεν είναι κωμωδία, μα έχει βέβαια δόσεις γλυκόπικρου χιούμορ. Δεν είναι ούτε μαύρη κωμωδία ακριβώς, ίσως μια δραματική μπαρόκ ιστορία. Στην κινηματογραφική αίθουσα υπήρξαν αρκετοί που γελούσαν με αστεία που δεν ήταν αστεία, αλλά ήταν ξεκάθαρη ειρωνεία και σαρκασμός απ’ τη πλευρά του σκηνοθέτη. Υπήρξαν και διπλανοί οι οποίοι αναρωτήθηκαν "τι είναι αυτό πού βλέπω;".

Ο Λάνθιμος δημιούργησε αυτή τη ταινία, όχι για να μας διηγηθεί μια γλυκιά ιστορία αγάπης του 18ου αιώνα, όχι για να μας διηγηθεί τι καλά που περνούσαν οι βασιλείς και η αυλή των βασιλιάδων. Αντιθέτως, ρίχνει μια τεράστια γροθιά σε όλα αυτά, και ειρωνεύεται με κάθε πιθανό τρόπο το τι συνέβαινε εκείνη την εποχή. Ειρωνεύεται όμως και το αντρικό φύλο, ειρωνεύεται την ζωώδη διάθεση των αντρών αλλά τονίζει και το πόσο ευρηματικές είναι οι γυναίκες οι οποίες τελικά, φαίνεται πως στο λανθιμικό σύμπαν κάνουν κουμάντο ή και όχι. Είναι προφανές πως η ταινία του Λάνθιμου είναι κανονική και αλλόκοτη μαζί, όπως άλλωστε είναι και η ανθρώπινη φύση.

1. Το soundtrack της ταινίας.


2. Η πρώτη σκηνή, η ταινία ξεκινάει μεγαλόπρεπα υπό τους ήχους αυτού του πολύ ωραίο κλασικού κομματιού.



3. Η πολύ ωραία καλλιτεχνικά άρτια σκηνή με τον αγώνα πάπιας!



4. Κάτι χαλαρωτικό


5. Κάτι ατμοσφαιρικό


6. H σκηνή του χορού στη μεγάλη αίθουσα.


7. Το εντυπωσιακό κλείσιμο της ταινίας.



Καρολίνα Τσουκαλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.