Πιο πρόσφατα

31/1/18

Beyond this Earth - Contra Limit - Dendrites live στο Ίλιον Plus

Beyond this Earth, Contra Limit και Dendrites ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα εκρηκτικό heavy rock triple bill στο Ίλιον Plus

Τρεις μπάντες, ένα stage

Beyond this Earth
Contra Limit
Dendrites

Παρασκευή 9 Μαρτίου

Ίλιον Plus
Κοδριγκτώνος 17, Άγ. Παντελεήμονας

Damage: 7 euros
Doors open: 21.00

Λίγα λόγια για τις μπάντες

BEYOND THIS EARTH

Οι Beyond This Earth είναι μια 5μελής heavy rock μπάντα που δημιουργήθηκε στη Λιβαδειά το 2013. Το line up αποτελείται από τους Άκη Κοσμίδη [φωνή], Βαγγέλη Κατσαμπέκη [κιθάρα], Χρήστο Αδάμ [κιθάρα], Βαλάντη Δάφκο [μπάσσο] και Πάρη Γάτσιο [τύμπανα].

Στις αρχές του 2014 κυκλοφορούν το πρώτο τους EP με τίτλο "Tales from Beyond this Earth" και έκτοτε διατηρούν μια συνεχή και δυναμική συναυλιακή δραστηριότητα.

Το 2015, παρουσιάζουν το πρώτο τους video με το κομμάτι "Lucky, the Dude" και εμφανίζονται στο φεστιβάλ "Ήχοι του Δάσους 2015" παρέα με Planet of Zeus και Folk 'n' Roll. Παράλληλα, συνεχίζουν να συνθέτουν νέα τραγούδια και στα τέλη του 2015 μπαίνουν στο studio για τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους άλμπουμ, την παραγωγή του οποίου ανέλαβε η ίδια η μπάντα.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί επίσημα στις 11 Νοέμβρη 2016, με τίτλο "Universal Fury". Πρώτο video για το δίσκο το "Showdown" και ακολουθεί η παρουσίασή του ζωντανά σε Αθήνα [Six Dogs], Πάτρα [Memphis], Θεσσαλονίκη [Silver Dollar], Λαμία [Mist], Θήβα [Sfina], Λιβαδεια [Cyber's], Άμφισσα [Ασέληνον Fest].

Το "Universal Fury" περιλαμβάνει 8 κομμάτια στα οποία, στιχουργικά, η μπάντα συνεχίζει την παράδοση αφήγησης ιστοριών που ξεκίνησε στο EP "Tales From", με ιστορίες είτε βασισμένες σε προσωπικά και κοινωνικά βιώματα είτε φανταστικές, και ηχητικα στο συνδυασμό του σκληρού ήχου με rock 'n' roll και ψυχεδελικά μονοπάτια. Πλέον η μπάντα έχει ξεκινήσει να δουλεύει κομμάτια για το νέο της album και παραμένει ενεργή στις Live εμφανίσεις της!

CONTRA LIMIT

Οι Contra Limit σχηματίστηκαν στα τέλη του 2008 στην Σύρο, σήμερα όμως η έδρα τους βρίσκεται στην Αθήνα. Έχουν ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα παίζοντας σε μικρά και μεγάλα φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, ενώ έχουν εμφανιστεί με κορυφαία συγκροτήματα του heavy rock ήχου (The Vintage Caravan (IC), The Shrine (USA), Glowsun (FR), Planet of Zeus, Nightstalker, Vodka Juniors, Potergeist, Beggar's Blues Diary κ.α).

Η μουσική τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα κράμα Desert Rock και Rock n Roll. To EP τους "Four Barrels From an Island" κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2013, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και για την προώθηση του πραγματοποίησαν ένα tour σε πάνω από 15 πόλεις της Ελλάδας. Τον Νοέμβριο του 2014 μπήκαν στα 'The New Fab Liquid Recording Studios' για την ηχογράφηση του πρώτου τους full length album με τίτλο "Between Hay and Grass". Το album κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2015.

Όσο μας αρέσει αυτό που κάνουμε, τόσο θα συνεχίζουμε να δίνουμε rock n roll! το μέλλον επιφυλάσσει πολλά...

DENDRITES

Οι DENDRITES είναι μία Groove Southern Rock μπάντα από τον Βόλο. Δημιουργήθηκαν το 2014 και οι επιρροές τους παντρεύουν τον ήχο του αμερικάνικου Νότου (Down, Sasquatch, Clutch) με μερικές απο τις πιο μελωδικές και εσωστρεφείς hard rock στιγμές των 90s (Alice in Chains, Soundgarden) και με μια groovy τσαμπουκαλεμένη αισθητική (Pantera, Black Label Society).

Τον Σεπτέμβριο του 2016, οι DENDRITES κυκλοφόρησαν την πρώτη τους ομώνυμη δισκογραφική δουλειά, που διατίθεται δωρεάν σε ψηφιακή μορφή και εξαιρετική ποιότητα στην επίσημη σελίδα της μπάντας στο Bandcamp. Τον Οκτώβρη του 2016, η μπάντα ανέβασε στο επίσημο κανάλι της στο Youtube και το πρώτο της βίντεοκλίπ για το τραγούδι "Whiskey Preachin' Motherfucker".

Στα πλαίσια της προώθησης του δίσκου, οι Dendrites έχουν μοιραστεί μέχρι σήμερα την σκηνή με μπάντες όπως Brant Bjork (USA), Kadavar (DE), The Re-Stoned [RUS], Planet of Zeus, Nightstalker, 1000Mods, Naxatras, Tardive Dyskinesia, Potergeist, Mahakala, Μέμφις, Hidden in the Basement, Allochiria, Sober on Tuxedos, και Void Droid σε διάφορες μουσικές σκηνές της Ελλάδας.

Αυτό τον καιρό η μπάντα προγραμματίζει τις επόμενες εμφανίσεις της, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει στο στούντιο πάνω στα τραγούδια που θα αποτελέσουν τον επόμενο της δίσκο μέσα στο 2018. Μείνετε συντονισμένοι!

Θυμήσου τη συνέντευξη των Dendrites στον Summer Rain εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.