Πιο πρόσφατα

6/2/19

Τι θα δούμε σήμερα στο In-Edit: Athens Edition (Day 1)

Το In-Edit: Athens Edition ανοίγει σήμερα τις πόρτες και μας υποδέχεται στον κινηματογράφο Άστορ με δυο προβολές και ένα μεγάλο πάρτυ έναρξης

Το In-Edit Festival αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, ένα φεστιβάλ το οποίο, όπως φανερώνει και το μότο του, είναι γεμάτο από "μουσική για τα μάτια σου". Μουσικά ντοκιμαντέρ για κάποιες από τις σπουδαιότερες μορφές στην ιστορία της μουσικής, και όχι μόνο, καθώς τα ντοκιμαντέρ του φεστιβάλ πολλές φορές μας δίνουν και μια άλλη οπτική και μας βάζουν πιο βαθιά σε κόσμους μουσικούς και κοινωνικούς.

Το φετινό παγκόσμιο ταξίδι του ΙN-EDIT Festival, πριν συνεχίσει το γύρο του στον κόσμο, ξεκινά από την Αθήνα και τον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ, από την Τετάρτη 6 έως και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου.

Επόμενες στάσεις, το Άμστερνταμ, το Βερολίνο, η Ρώμη, το Μπουένος Άιρες, η Θεσσαλονίκη, το Σαντιάγκο, η Μπογκοτά, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Λονδίνο και η Μαδρίτη για να επιστρέψει τον επόμενο Οκτώβριο, εκεί απ' όπου ξεκίνησε 16 χρόνια πριν, στη Βαρκελώνη.

Η σημερινή, 1η ημέρα του φεστιβάλ, περιλαμβάνει δυο προβολές, για δυο εξαιρετικά σημαντικές μουσικές προσωπικότητες: Ο λόγος για τον Eric Clapton και τον Elvis Presley, με τα ντοκιμαντέρ Eric Clapton: Life in 12 Bars και Elvis Presley: The King του βραβευμένου Eugene Jarecki αντίστοιχα. Αμέσως μετά την προβολή και του δεύτερου ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει το καθιερωμένο εναρκτήριο πάρτυ του φεστιβάλ στο φουαγιέ του κινηματογράφου, με τον George Zervos να παρουσιάζει το πρότζεκτ του For Your Love.

Διάβασε ακόμη:


ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

Eric Clapton: A Life in 12 Bars
(Lili Fini Zanuck, 135', 2017)

Ώρα προβολής: 18.00

Μία μοναδική ματιά στη ζωή ενός από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες και συνθέτες όλων των εποχών. Ο ίδιος ο Clapton, μας οδηγεί στα παρασκήνια της ζωής του, σχολιάζει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του και διαβάζει αποσπάσματα από τα προσωπικά του ημερολόγια όπου αποτυπώνεται το σπάνιο ταλέντο του αλλά και η μάχη που έδωσε με τις εξαρτήσεις και την προσωπική φιλοδοξία.


Elvis Presley: The King [ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ]
(Eugene Jarecki, 107', 2017)

Ώρα προβολής: 21.00

Σαράντα χρόνια μετά το θάνατο του Elvis Presley, ο Eugene Jarecki -δυο φορές νικητής στο φεστιβάλ του Sundance- παίρνει την Rolls-Royce του Elvis σε ένα μουσικό road trip από τη μια άκρη της Αμερικής ως την άλλη. Από το Μέμφις έως της Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας και ακόμα πιο μακριά, το μουσικό ταξίδι ιχνηλατεί την άνοδο και την πτώση του Elvis ως μια μεταφορά μιας χώρας που άφησε πίσω.


Επιμέλεια: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.