Πιο πρόσφατα

8/2/19

Τι θα δούμε σήμερα στο In-Edit: Athens Edition (Day 3)

Radiohead, Joan Jett, επανάσταση μέσα στην επανάσταση με την Queercore punk σκηνή και η θρυλική Blue Note Records στην 3η ημέρα του In-Edit: Athens Edition

Η δεύτερη ημέρα του φετινού In-Edit: Athens Edition, μας επιφύλασσε μερικά διαμάντια της indie σκηνής, με τους Radiohead, τους Pulp, το ντοκιμαντέρ Desolation Center που εξιστορεί την έως τώρα ανείπωτη ιστορία μιας σειράς και "αυθόρμητων" καλλιτεχνικών γεγονότων στη Νότια Καλιφόρνια, αλλά και την ιστορία των John Lennon και Yoko Ono όπως δεν την είχαμε ξαναδεί.

Η τρίτη ημέρα του φεστιβάλ, σήμερα, εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στην ανεξάρτητη μουσική, από τη μία, κι από την άλλη ανιχνεύει την ιστορία μιας θρυλικής δισκογραφικής εταιρείας. Joan Jett, η queercore σκηνή που είναι ολοζώντανη μέσα στα σπλάχνα της πανκ, η ιστορία της Blue Note Records, αλλά και μία ακόμη προβολή του ντοκιμαντέρ για τους Radiohead.

Διάβασε ακόμη:


ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

Blue Note Records: Beyond the Notes
(Sophie Huber, 86', 2018)

Ώρα προβολής: 17.00

Από το 1939, η Blue Note Records, ενθαρρύνει τους καλλιτέχνες της να διευρύνουν τα όρια της δημιουργικότητας και να βρίσκονται σε μια συνεχή αναζήτηση νέων εκφραστικών μέσων. Μέσα από ηχογραφήσεις, σπάνια αρχεία και συνομιλίες με τους καλλιτέχνες της Blue Note Records, η ταινία αποκαλύπτει μια κληρονομιά που εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα στο σημερινό πολιτικό κλίμα.


Radiohead meeting people is easy
(Grant Gee, 100', 1998)

Ώρα προβολής: 19.00

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την περίοδο της προώθησης του δίσκου "OK Computer" -που παρουσίασαν οι Radiohead το 1997- μέσα από ένα κολάζ βίντεο κλιπ, ήχων και παρασκηνιακών διαλόγων καθώς το συγκρότημα βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία η οποία ξεκίνησε 22 Μαΐου του 1997 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας για να ολοκληρωθεί μετά από 104 συναυλίες στο RadioCityMusicHall της Νέας Υόρκης.


Bad Reputation. A documentary about Joan Jett
(Kevin Kerslake, 93', 2007)

Ώρα προβολής: 21.00

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη διαδρομή της Joan Jett, συμβόλου της rock 'n' roll, από τα πρώτα χρόνια μέχρι την εγκαθίδρυση της στη σκηνή ως ο ιδρυτής και βασικό μέλος των The Runaways μέχρι τη μακρά συνεργασία της με τον Kenny Laguna ως Joan Jett & The Black Hearts και τη διαρκή παρουσία της στο σύμπαν της pop κουλτούρας ως μια πρωτοπόρος της ροκ και μέντορας.


Queercore: How to Punk a Revolution
(Yony Leyser, 83', 2017)

Ώρα προβολής: 23.00

Τι συμβαίνει όταν η κοινότητα που χρειάζεστε δεν είναι η κοινότητα που έχετε; Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πείτε στον εαυτό σας ότι υπάρχει, ξανά και ξανά, να δημιουργήστε fanzines που θα γαλουχήσουν τις ορδές των queer punk επαναστατών, να γυρίσετε ανατρεπτικές ταινίες και να τις διανείμετε ευρέως. Σιγά - σιγά, η κοινότητα σας μπορεί να γίνει ένας πραγματικός και ριζοσπαστικός καρδιακός παλμός που εξαπλώνεται διεθνώς.


Επιμέλεια: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.