Πιο πρόσφατα

9/2/19

Τι θα δούμε σήμερα στο In-Edit: Athens Edition (Day 4)

Τι κοινό έχουν ο Νίκος Παπάζογλου με τον Eric Clapton και η M.I.A. με μουσικούς από την Αιθιοπία; Όλοι τους πρωταγωνιστούν στην 4η ημέρα του In-Edit: Athens Edition

Κι ενώ το φαινόμενο In-Edit συνεχίζει την πορεία του και φέτος, με καθημερινές προβολές στην καρδιά της Αθήνας και τον κινηματογράφο Άστορ, η 4η ημέρα του φετινού φεστιβάλ θα είναι όπως όλα φανερώνουν και η πιο ξεχωριστή.

Ο λόγος; Μα φυσικά η συνύπαρξη στις αίθουσες του Άστορ ενός εκ των σπουδαιότερων κιθαριστών παγκοσμίως, του Eric Clapton, με έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες, τον Νίκο Παπάζογλου, ενώ στο φόντο ξεχωρίζουν δυο μοναδικές ιστορίες: Η ιστορία της μουσικής της Αιθιοπίας, αλλά και εκείνη της ασυμβίβαστης pop star M.I.A., από τη γέννηση της εν μέσω πολέμου στη Σρι Λάνκα μέχρι το σήμερα και την καταξίωση.

Αμέσως μετά και το τέλος της προβολής του ντοκιμαντέρ για την M.I.A. ο δρόμος οδηγεί στην Εφημερίδα ATH (Βησσαρίωνος 9 & Σίνα 6) για ένα πάρτι μέχρι τελικής πτώσης όπου τη μουσική θα διαλέξει η μουσικός και DJ Matina Sous Peau.

ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

Ethiopiques: Revolt of the Soul
(Maciej Bochniak, 71', 2017)

Ώρα προβολής: 16.30

H ιστορία της μουσικής της Αιθιοπίας μέσα από το βλέμμα του Francis Falceto και των μουσικών της Αιθιοπίας. Η ιστορία του φαινομένου -αυτού του μοναδικού στυλ μουσικής- που επηρέασε σημαντικά την ελεύθερη jazz και την pop μουσική του 20ου αιώνα. Μια ιστορία θράσους και θάρρους αυτών των ταλαντούχων μουσικών που δημιούργησαν εντυπωσιακούς ήχους και σπουδαία μουσική, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες.


Εγώ κι ο ίσκιος μου: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου / Me and My Shadow: A Documentary for Nikos Papazoglou

Ώρα προβολής: 18.00

(Μιχάλης Αριστείδου, Ιωάννης Γρηγορόπουλος, 100', 2017)
Μια παρέα φίλων ξεκινά ένα ταξίδι με σκοπό να ανακαλύψει τον άνθρωπο και μουσικό Νίκο Παπάζογλου. Περπατάνε στα μονοπάτια που ο ίδιος διάβηκε, στα μέρη όπου έζησε, δημιούργησε, αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Ένα ταξίδι σε Αθήνα, Νίσυρο, Θεσσαλονίκη, με τη μουσική να έχει τον πρώτο λόγο.


Eric Clapton: A Life in 12 Bars
(Lili Fini Zanuck, 135', 2017)

Ώρα προβολής: 20.00

Μία μοναδική ματιά στη ζωή ενός από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες και συνθέτες όλων των εποχών. Ο ίδιος ο Clapton, μας οδηγεί στα παρασκήνια της ζωής του, σχολιάζει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του και διαβάζει αποσπάσματααπό τα προσωπικά του ημερολόγια όπου αποτυπώνεται το σπάνιο ταλέντο του αλλά και η μάχη που έδωσε με τις εξαρτήσεις και την προσωπική φιλοδοξία.


Matangi/Maya/M.I.A.
(Steve Loveridge, 97', 2018)

Ώρα προβολής: 22.30

Από τον πόλεμο στη Σρι Λάνκα και τη μετανάστευση στο Λονδίνο μέχρι την απόλυτη καταξίωση και την σφοδρή της σύγκρουση με τα media στην Αμερική, αυτή είναι η ιστορία της M.I.A., ειπωμένη μέσα από προσωπικό ανέκδοτο υλικό που καταγράφει ένα αξιοθαύμαστο ταξίδι 22 χρόνων.


Επιμέλεια: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.