Πιο πρόσφατα

10/2/19

Τι θα δούμε σήμερα στο In-Edit: Athens Edition (Day 5)

Το φετινό In-Edit: Athens Edition ολοκληρώνεται με τέσσερα σπουδαία ντοκιμαντέρ, για τον John Lennon και τη Yoko Ono, για τον Joe Strummer, για τον Milford Graves, αλλά και για τη θρυλική Blue Note Records

Πέντε ημέρες που ούτε κατάλαβες πως πέρασαν και ήδη το In-Edit: Athens Edition 2019 ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία, που αλλού, στον κινηματογράφο Άστορ, στην καρδιά της Αθήνας.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται σήμερα με τέσσερις ακόμη προβολές σπουδαίων ντοκιμαντέρ: Ένα ντοκιμαντέρ για το "αλογάκι της παναγίτσας", τον διάσημο jazz μουσικό κρουστών Milford Graves, ένα για τη θρυλική Blue Note Records, ένα για την ανείπωτη ιστορία του άλμπουμ Imagine του John Lennon αλλά και τη βαθύτερη σχέση του με τη Yoko Ono, ενώ το τελευταίο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί είναι για τον εμβληματικό Joe Strummer.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ Blue Note Records: Beyond the Notes και πριν την έναρξη του ντοκιμαντέρ για τον Lennon και τη Yoko, το φουαγιέ του ΑΣΤΟΡ θα γεμίσει με jazz μελωδίες και αυτοσχεδιασμούς, προσφέροντας μας ένα bonus track έκπληξη.

Διάβασε ακόμη:


ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

Milford Graves Full Mantis
(Jake Meginsk & Neil Young, 91', 2018)

Ώρα προβολής: 16.30

Το πορτραίτο του διάσημου μουσικού κρουστών Milford Graves. Το ντοκιμαντέρ εξερευνά την καλειδοσκοπική δημιουργικότητα και την αμείλικτη περιέργεια του Graves. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Milford Graves είναι μια μυθική φιγούρα στη της New Thing / Free Jazz.


Blue Note Records: Beyond the Notes
(Sophie Huber, 86', 2018)

Ώρα προβολής: 18.00

Από το 1939, η Blue Note Records, ενθαρρύνει τους καλλιτέχνες της να διευρύνουν τα όρια της δημιουργικότητας και να βρίσκονται σε μια συνεχή αναζήτηση νέων εκφραστικών μέσων. Μέσα από ηχογραφήσεις, σπάνια αρχεία και συνομιλίες με τους καλλιτέχνες της Blue Note Records, η ταινία αποκαλύπτει μια κληρονομιά που εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα στο σημερινό πολιτικό κλίμα.


John & Yoko: Above Us Only Sky
(Michael Epstein, 90', 2018)

Ώρα προβολής: 20.30

Αυτή είναι η ανείπωτη ιστορία του άλμπουμ "Imagine" του John Lennon, το οποίο κυκλοφόρησε το 1971. Ένας δίσκος γεμάτος μηνύματα για μια πιο ριζοσπαστική αντιμετώπιση των πραγμάτων που παραμένουν ακόμα και σήμερα τόσο επίκαιρα. Η ταινία αποκαλύπτει το βάθος της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ του John και της Yoko και διερευνά πώς η τέχνη, η πολιτική και η μουσική του ζευγαριού είναι εγγενώς συνδεδεμένες.


Joe Strummer: The Future Is Unwritten
(Julien Temple, 124', 2007)

Ώρα προβολής: 22.00

Από το 1977 οπότε και γίνεται ο τραγουδιστής των Clash, ο Joe Strummer αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων για πάντα. Χρόνια μετά το θάνατο του, η επιρροή του φτάνει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου με αμείωτη ένταση.


Επιμέλεια: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.