Πιο πρόσφατα

19/11/14

Η πρωτιά ανήκει στους Pink Floyd

Η κυκλοφορία του Endless River έχει προκαλέσει... πανικό στους "ανταγωνιστές" τους και κύματα ενθουσιασμού στο κοινό. Τουλάχιστον έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε εμείς την κατάκτηση της κορυφής των charts, όχι σε μία, ούτε δύο, αλλά σε έξι χώρες και ανεβαίνει σταδιακά και σε άλλες.

Το έκτο νο.1 άλμπουμ των Pink Floyd (μετά τα Atom Heart Mother, Wish You Were Here, The Final Cut, The Division Bell και Pulse) έχει πουλήσει μέχρι στιγμής 139 χιλιάδες αντίτυπα, και είναι πίσω από τους Coldplay και Ed Sheeran στις περισσότερες πωλήσεις πρώτης εβδομάδας για φέτος.

Το άλμπουμ βρίσκεται στην πρώτη θέση των charts σε Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Βέλγιο, Κροατία και Ολλανδία, ενώ ανεβαίνει όλο και περισσότερο και σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Δανία, η Πολωνία και η Πορτογαλία.

Σε ό,τι αφορά το "μεγάλο νησί", αλλά και στις περισσότερες περιπτώσεις, κατά πόδας τους ακολουθούν οι Foo Fighters με το Sonic Highways. Μόνο στην Αμερική φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να αγγίξουν την κορυφή τα δυο συγκροτήματα, η οποία ανήκει στην Taylor Swift (wtf America?) για 3η σερί εβδομάδα (και ξανά, wtf?).

Ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος έκανε κάποιες δηλώσεις σχετικά: "Οι Pink Floyd είναι τόσο ενθουσιασμένοι όσο και έκπληκτοι με το επίπεδο του διεθνούς ενδιαφέροντος γι’ αυτό το τελευταίο album τους. Θέλουν να ευχαριστήσουν τους θαυμαστές τους για την υποστήριξη και ελπίζουν ότι σε κάποιο βαθμό, το The Endless River τους θύμισε την ευχαρίστηση του να ακούς ένα album ολόκληρο".

Διαβάστε εδώ την κριτική του Summer Rain στο Endless River.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.