Πιο πρόσφατα

6/1/16

Τα καλύτερα video clip του 2015

Κακά τα ψέμματα, στη σύγχρονη εποχή της μουσικής (τα τελευταία 30 χρόνια δηλαδή) πέραν της ίδιας της μουσικής μετράει και ο τρόπος που θα την παρουσιάσεις, η εικόνα, το βίντεο που θα την ακολουθεί. Το 2015, αν και "φτωχό" σε ποσότητα, δημιουργήθηκαν κάποια video clips τα οποία μας κέντρισαν την προσοχή αρκετά ώστε να δημιουργήσουμε την παρακάτω λίστα με τα, κατά τη γνώμη μας, δέκα καλύτερα.

Δείτε εδώ τα καλύτερα άλμπουμ και τις συναυλίες της χρονιάς!

10. Panx Romana - Παραμάνα



Οι Panx Romana επιστρέφουν μετά από χρόνια, με ένα τραγούδι και ένα βίντεο "παλιάς κοπής". Το κορυφαίο πανκ συγκρότημα της χώρας κρατάει σφιχτά την ταυτότητα του και γι αυτό τους γουστάρουμε, γι αυτό και είναι σε αυτήν τη λίστα.

9. Λεωνίδας Μπαλάφας & Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης - Να Σταθώ στα Πόδια Μου


Αν πρέπει να πούμε οπωσδήποτε κάτι, αυτό θα είναι "ένα εκατομμύριο προβολές σε λίγες ώρες". Κι αν δεν σας φτάνει, να το συμπληρώσουμε λέγοντας πως βλέπουμε το Λεωνίδα Μπαλάφα να χορεύει υπό τους ήχους της κρητικής λύρας σε ένα απόλυτα κινηματογραφικό, αν μας επιτρέπεται ο όρος, video clip.

8. Μαρία Παπαγεωργίου - Που να σε Βρω


Από τη μία πλευρά το μαύρο φόντο, και από την άλλη ο "έρωτας", ή ο "πόλεμος"; Μια ιδιαιτέρως έντονη χορευτική performance, με τη συμμετοχή και της ίδιας της Μαρίας Παπαγεωργίου, που περνάει στο θεατή όλα τα συναισθήματα του τραγουδιού, τόσο που μπορείς να το δεις και χωρίς ήχο.

7. Μιρέλα Πάχου - Μιρέλα


Εναλλακτικός τίτλος θα μπορούσε να είναι το "Κόκκινες Τιράντες Παντού". Στο κομμάτι που έγραψε ο Σπύρος Γραμμένος για τη Μιρέλα Πάχου, πρωταγωνιστούν οι δυο τους ως πλανόδιοι μουσικοί με τη Μιρέλα να "διηγείται" την ιστορία της και να μην μπορεί να αντισταθεί στη... γοητεία της τιράντας.

6. KollektivA - Έλενα


Οι KollektivA επιστρέφουν με ένα κομμάτι για την παιδική κακοποίηση, ένα τραγούδι εμπνευσμένο από την ιστορία της 6χρονης Eliza Izquierdo που μας παρουσιάζει τη ζωή της Έλενας, του αντίστοιχου μικρού παιδιού εδώ, και παντού.

5. Parov Stelar - Clap your Hands


Ένα animated video κομμένο και ραμμένο στον vintage και ταυτόχρονα σύγχρονο, swing και ταυτόχρονα ηλεκτρονικό ήχο του Clap your Hands, "parovικό", από τα πιο ενδιαφέροντα κλιπάκια της χρονιάς.

4. Monophonics - Strange Love


Ένα από τα κομμάτια που ακούσαμε όσο λίγα τη χρονιά που μας άφησε, με ένα video clip που αποδίδει απόλυτα την ατμόσφαιρα του τραγουδιού και, φυσικά, παρόλο που η μπάντα είναι από το μακρινό San Fransisco, είναι γυρισμένο πολύ, πολύ κοντά μας.

3. Monsieur Minimal - Never Give it Up


Αν δεν ήμασταν λίγο... περίεργοι τύποι, θα ήταν σίγουρα στο νο.1. Ό,τι πιο όμορφο έχουμε δει τον τελευταίο καιρό, το Never Give it Up με τα αισιόδοξα μηνύματα του μας δείχνει και αισιόδοξους και όμορφους, με τον δικό του τρόπο ο καθένας, ανθρώπους.

2. Muse - Dead Inside


Το σκοτάδι και η σκόνη που κυριαρχεί σε ολόκληρο τον κόσμο των Drones δεν γινόταν να μην κυριαρχεί και στο video που φτιάχτηκε για το Dead Inside. Δυο χορευτές "νεκροί μέσα τους" και το συγκρότημα... ρίχνονται σε μια αρένα γεμάτη άμμο και σκόνη και κάνουν ό,τι ξέρουν να κάνουν καλύτερα.

1. The Prodigy - Wild Frontier


Το πιο τρελό, spooky, ανώμαλο, ιδιαίτερο, περίεργο video clip της χρονιάς. Δεν είναι ούτε η ποιότητα των γραφικών, ούτε η σκηνοθεσία, είναι όμως το ότι μας μαγνήτισε από το πρώτο δευτερόλεπτο κολλώντας όπως πρέπει με τον εξίσου τρελό, spooky και όλα τα παραπάνω ήχο των Prodigy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.