Πιο πρόσφατα

13/5/16

Φοίβος Δεληβοριάς @ Μύλος, 12/5/2016

Ένας τραγουδοποιός που αδικεί το συγγραφικό του ταλέντο. Αν επένδυε όμως σε αυτό, θα αδικούσε το μουσικό του ταλέντο και την ιδιαίτερη, ζεστή φωνή του. Το ξέραμε αυτό από παλιά για το Φοίβο Δεληβοριά, όταν είναι όμως πάνω στη σκηνή το καταλαβαίνεις ακόμη καλύτερα, μέχρι να διαπιστώσεις ότι δεν θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε άλλο από αυτό που κάνει τώρα: Μουσική σαν βιβλίο, με εικόνες κινηματογραφικές.

Μας καλωσόρισε με κάτι καινούριο, που ήδη όμως έχει προλάβει να εισβάλλει στα ραδιόφωνα μας, τον Μπάσταρδο Γιο, με τον οποίο μας παρουσίασε και την "ενδόξως μπάσταρδη" μπάντα του: Κώστας Παντέλης, Κωστής Χριστοδούλου, Μιχάλης Καπηλίδης, Yoel Soto -από τους καλύτερους τραγουδοποιούς που έχει γνωρίζει, όπως μας επισήμανε- και η Ειρήνη Αραμπατζή, από τα Ανατολικά της Θεσσαλονίκης, με την ιδιαίτερη φωνή και παρουσία της.

Μια βόλτα από την Καλλιθέα του '80, στο κέντρο της Αθήνας αρκετά χρόνια πριν την "ψηφιακή εποχή", μέχρι τη σημερινή τσιμεντένια πόλη. Μια περιπλάνηση γεμάτη εικόνες και μυρωδιές τόσο ζωντανές που ακόμα και πολλοί καλοί συγγραφείς δεν θα μπορούσαν να εκφράσουν.


Ως "παρθένο" σε live του Φοίβου Δεληβοριά, με εντυπωσίασε η επαφή του με το κοινό και το χιούμορ με το οποίο προλόγιζε τα τραγούδια του και ζέστανε την ατμόσφαιρα, κάτι που βοήθησε ιδιαίτερα στο να γίνουμε μπάντα και κοινό ουσιαστικά μια παρέα -παρά τα τραπέζια που είχαν στηθεί στο χώρο (οκ, δεν περιμέναμε και mosh pit και η παρουσία ανθρώπων και μεγαλύτερης ηλικίας μάλλον δικαιολογεί αυτήν την επιλογή).

Τραγούδια για τη γειτονιά του, για τους γονείς του, φυσικά για "Εκείνη", για τον φίλο που είχε σαν αδελφό του, Νίκο Ράλλη, όλα δοσμένα με τέτοιο τρόπο που ο καθένας -όπως γράφαμε και στην κριτική της Καλλιθέας- μπορεί να ταυτιστεί με τουλάχιστον μία από τις ιστορίες του.


Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ.

Κείμενο - φωτογραφίες: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.