Πιο πρόσφατα

20/9/16

Stick to Your Guns - Better Ash than Dust

English version here.

Οι Stick to Your Guns πριν λίγο καιρό αποφάσισαν να αλλάξουν εταιρεία, υπογράφοντας με την Pure Noise Records. Για να "επισφραγίσουν" και να γιορτάσουν αυτήν τη συμφωνία, η μπάντα κυκλοφορεί στις 23 Σεπτέμβρη ένα νέο EP με πέντε κομμάτια, τα οποία ακούσαμε και σας παρουσιάζουμε.

Το EP έχει τον τίτλο Better Ash than Dust, τίτλο που δανείζεται από το εισαγωγικό και ομώνυμο κομμάτι του EP, το οποίο μας βάζει για τα καλά στο hardcore punk mood με τα ουρλιαχτά και τη metalcore υφή του.

Στο Universal Language, ένα από τα singles που προηγήθηκαν της κυκλοφορίας του EP, η μπάντα πιάνει με τη δική της "βία" μια -ποιος μπορεί να πει το αντίθετο;- μεγάλη αλήθεια: "violence is the only language this world comprehends".


Στο No Tolerance όπως και στο NeverEnding Story είναι ολοφάνερες οι επιρροές της μπάντας, περισσότερο πανκ στο πρώτο, περισσότερο "μεταλλικοί" στο δεύτερο, σε ένα κομμάτι που θυμίζει λίγο τις... παλιές καλές εποχές της metalcore, ζητώντας μέσα από τους στίχους του κάτι απλό(;): "Just give a fuck about something".




Την πεντάδα συμπληρώνει το The Suspend, κομμάτι που στον κάπως πιο αργό ρυθμό του κρύβει τρομερό νεύρο και ενέργεια που "κλέβει" από τα προηγούμενα για να σε αποτελειώσει πριν σε αναγκάσει να ξαναβάλεις το δίσκο από την αρχή.

Το EP κυκλοφορεί σε δύο ημέρες (23/9) και ήδη έχει μπει στο "καλάθι". Ξέρεις, για τις μέρες που θέλεις να σπάσεις κάτι με μανία και χρειάζεσαι το κατάλληλο soundtrack. Μπορείς να προπαραγγείλεις το cd ή το βινύλιο εδώ, ή σε ψηφιακή μορφή μέσω iTunes.


Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.