Πιο πρόσφατα

9/11/16

Cartepostale: Έκθεση φωτογραφίας στο Λουκούμι

Έκθεση φωτογραφίας "Cartepostale"

Cartepostale είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζουν οι Σεβαστή Φωτίου & Καρκαμπούνα Ροζίνα και θα φιλοξενηθεί από το Σάββατο 19 έως τις 23 Νοέμβρη 2016 στο Λουκούμι, πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι Αθήνα.

Η αρχή τoυς βρήκε στην πόλη όπου ζουν και εργάζονται τα Γιάννενα. Πρώτη στάση, Γενάρη μήνα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Δ. Χατζή" (παλιά σφαγεία) συνοδεία μουσικής και θεατρικού αυτοσχεδιασμού.

Κι από κει στον Μάρτη και την Θεσσαλονίκη, Πολυχώρος WE. H cartepostale εντάσσεται στα πλαίσια του Βαλκανικού φεστιβάλ. Ένα φεστιβάλ Βαλκανικής εξερεύνησης που για 7η συνεχόμενη χρονιά έρχεται να σμίξει κουλτούρες και πολιτισμούς .

Μια πρόταση από ένα αυθεντικό Antique Cafe μια ανάσα από το κάστρο της πόλης, στα Γιάννενα ξανά. Το Grandma's έγινε η αιτία η εβδομάδα να γίνουν εβδομάδες και η φιλοξενία να γίνεται στέκι πλέον. Ώσπου γράφτηκε ο επίλογος, που πλέον δεν μοιάζει επίλογος αλλά σαν μια διαδρομή 420 χλμ.

Νέοι άνθρωποι, νέοι παραλήπτες, συναισθήματα που αλλάζουν αλλά που μοιάζουν να' ναι τα ίδια.

Τόποι, δρόμοι, αναμνήσεις, διαδρομές. Συναισθήματα και λόγια που κρυφτήκαν στο πίσω μέρος της φωτογραφίας. Η νοσταλγία του νησιού συναντά τους περιπάτους στα στενά της Πλάκας. Ύστερα έρχονται οι δικοί μας τόποι όπου ζήσαμε, μεγαλώσαμε, μοιραστήκαμε. Χωρισμοί, έρωτες, φιλίες και μια κοινωνία που βράζει.

Οι δυό τους συναντιούνται και στήνουν μια έκθεση από στιγμές, αλήθειες που ταράζουν, μνήμες που με το ζόρι κρατούν ζωντανές.

Σεβαστή Φωτίου
"Θα σε περιμένω εκεί στο γνωστό σημείο.
Μην αργήσεις.
Θα τον αλλάξουμε τον κόσμο σήμερα".
(Eξάρχεια, Αθήνα)

Kαρκαμπούνα Ροζίνα
"Άφησα πίσω μου δάκρυα που γινήκαν θάλασσες
ώσπου ανέβηκα στο κατάρτι να στεγνώσουν".
(ταξιδεύοντας για Παξούς)

Αποσπάσματα κριτικών για το #cartepostale.

22.1.16 Ηπειρωτικός Αγώνας

* Η Βίκυ Βάββα είναι MSc δραματοθεραπεύτριας-συντονίστριας σχολών γονέων-θεατροπαιδαγωγού (www.anoixto-parathiro.blogspot.gr)

Car, Alternatives, Remember, Trips, Eyes, Post, One, Streets, Truth, Arrival, Love. Πρωταγωνίστρια μέσα από την παρουσία ή την απουσία της. Η αγάπη, ποια άλλη; Μια βαλίτσα στο πάτωμα. Ετοιμάζεται να πάει να συναντήσει την αγάπη στην άλλη άκρη της γης. Δίπλα, άλλη μια, φέρει τα τραύματα μιας πληγωμένης αγάπης. Κι εκείνη την κόκκινη ομπρέλα κάτω από την οποία βρεθήκαμε το βροχερό πρωινό, την έχω ακόμα, να μου θυμίζει πόσο πολύ σ' αγάπησα. End.

Exostis Free Press

Balkan Fest 2016

Με την υποστήριξη του Summer Rain

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.