Πιο πρόσφατα

9/11/16

Οι Muse γίνονται hip hop(;) και επηρεάζονται από τα Pokemon

Οι Muse επιστρέφουν με hip-hop διαθέσεις.

Οι Muse πρότειναν μια απρόβλεπτη αλλαγή κατεύθυνσης για το νέο άλμπουμ τους. Αυτή την φορά, όπως αποκαλύπτουν, ελπίζουν να εξερευνήσουν το χώρο της hip hop. Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι το συγκρότημα θα ήθελε ήχο περισσότερο "απογυμνωμένο" και πιο ακουστικό ήχο στον επόμενο τους δίσκο.

Αλλά από ότι φαίνεται θέλουν να εξερευνήσουν μια προοπτική πιο κοντά στην ραπ. Όπως δήλωσε ο Matt Bellamy: "Θέλω πραγματικά να δοκιμάσω και να φτιάξω ένα άλμπουμ που να μοιάζει με hip hop. Νομίζω πως πράγματι θα αρχίσω να ραπάρω στο επόμενο όγδοο άλμπουμ μας".

Όταν ρωτήθηκε για τα σχέδια που έχουν για την επόμενη παγκόσμια περιοδεία τους, ο frontman της μπάντας απάντησε: "Συζητούσαμε σχετικά με την επαυξημένη πραγματικότητα. Όπως με τα Pokemon και τα κινητά τηλέφωνα. Όλοι πλέον στις συναυλίες χρησιμοποιούν κινητά προκειμένου να απαθανατίσουν σε βίντεο και φωτογραφίες τη συναυλία. Η αξιοποίηση αυτού θα ήταν καλή".

Λίγες ημέρες πριν οι Muse αποκάλυψαν ότι στα σχέδια τους είναι στην επόμενη παγκόσμια περιοδεία τους να συμπεριλάβουν μαγνήτες. Όπως αναφέρει ο Bellamy: "Θέλουμε να φτιάξουμε μια σκηνή με μαγνήτες ώστε η μπάντα να αιωρείται ανάμεσα σε άλλους μαγνήτες". Επιπλέον, η μπάντα αποκάλυψε πως πριν επιστρέψουν για νέες ηχογραφήσεις στο στούντιο, σχεδιάζουν να παίξουν σε φεστιβάλ της Αμερικής.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει πάντοτε η σκέψη για ένα tour στο οποίο η setlist τους θα έχει φτιαχτεί από τις επιθυμίες των fan τους. Όπως συγκεκριμένα σχολιάζει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Matt Bellamy, θα αποτελείται από τραγούδια που παίζουν σπάνια και σε μικρά κλαμπ.

*Η κεντρική φωτογραφία είναι του Λάμπρου Loco Παπαευθυμίου από την εμφάνιση των Muse στο Ejekt Festival 2016. Περισσότερα εδώ.

Καρολίνα Τσουκαλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.