Πιο πρόσφατα

16/8/18

Έφυγε από τη ζωή η Aretha Franklin

Η θρυλική Βασίλισσα της Σόουλ πέθανε σε ηλικία 76 ετών

Η Aretha Franklin, η θρυλική "βασίλισσα της soul" πέθανε την Πέμπτη στο σπίτι της στο Ντιτρόιτ σε ηλικία 76 ετών έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, σύμφωνα με τις εκθέσεις του AP. Ενώ οι λεπτομέρειες του θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, η Franklin νοσηλευόταν βαριά άρρωστη την περασμένη εβδομάδα.

Η καριέρα της Franklin για 60 χρόνια είχε "σπάσει" κάθε σύνορο αλλά και κάθε ρεκόρ. Η Franklin, είναι η δεύτερη πιο πολυβραβευμένη γυναίκα στην ιστορία των βραβείων Γκράμι. Έχει κερδίσει 20 βραβεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το βραβείο του Ζωντανού Θρύλου και αυτό της Συνολικής Προσφοράς. Μεταξύ του 1968 και του 1975 κέρδισε έξι συνεχόμενα βραβεία, ενώ για το διάστημα αυτό, η κατηγορία "Καλύτερη Γυναικεία R&B Φωνητική Ερμηνεία" πήρε το παρατσούκλι "Το βραβείο της Αρίθα".

Σε μια συνέντευξη της το 2015 στη Vogue, η Franklin είπε ότι κανένα τραγούδι δεν γράφτηκε με πολιτικές προθέσεις. Αναφερόμενη στο τραγούδι της Respect δήλωσε: "Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους, όχι μόνο για εμένα ή το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων ή τις γυναίκες -είναι σημαντικό για τους ανθρώπους. Επειδή οι άνθρωποι θέλουν σεβασμό -ακόμη και μικρά παιδιά, ακόμα και μωρά. Ως άνθρωποι, αξίζουμε σεβασμό ο ένας από τον άλλον".

Το πρώτο της Hot 100 τραγούδι, "Will not Long" έκανε το ντεμπούτο του όταν η Franklin ήταν μόλις 18 ετών το 1961, ενώ το 1987 ήταν η πρώτη γυναίκα που εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame. Μάλιστα, το 2009 τραγούδησε στην ορκωμοσία του πρώτου Αφροαμερικανού Προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: 3pointmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.