Πιο πρόσφατα

28/12/19

Τα κορυφαία άλμπουμ του 2019

25 κυκλοφορίες που έχουν γίνει συνώνυμο με τις playlist μας το 2019 -και έπεται συνέχεια...

Άλλος ένας χρόνος φεύγει, άλλος ένας χρόνος γεμάτος μουσικές. Πολλών ειδών, πολλών ταχυτήτων, πολλών συναισθημάτων. Κάθε χρόνο, αυτή είναι η πιο άχαρη στιγμή, όταν έρχεται η ώρα από όλες τις μουσικές που πέρασαν από τα αυτιά σου τους προηγούμενους 12 μήνες, να πρέπει να διαλέξεις έναν συγκεκριμένο αριθμό αυτών που ξεχώρισαν και να φτιάξεις τη γνωστή Best of λίστα. Βέβαια εμείς δεν θα την ονομάζαμε ποτέ best of -την ονομάζουμε ως "κορυφαία άλμπουμ" για οικονομία χώρου. Αν θα μπορούσαμε να βάλουμε το όνομα που θα θέλαμε, θα ήταν "τα άλμπουμ που έκαναν τις φλέβες μας να χτυπούν πιο δυνατά κάτω απ' το δέρμα μας".

Φέτος, μετά από πολύ σκέψη και αφήνοντας άλλα εντός κι άλλα εκτός, ο μαγικός αριθμός είναι 25. Με κάποια θα συμφωνείς, με κάποια θα διαφωνείς, αυτά τα 25 άλμπουμ όμως είναι που έχουν μείνει κολλημένα στις λίστες μας για το 2019 -και το 2020 όπως φαίνεται κ.ο.κ.

υ.γ. Αν είσαι απ' αυτούς τους υπέροχους τύπους που μπαίνουν σε best of άρθρα απλά για να κράξουν επειδή λείπει το μοναδικό συγκρότημα που ακούς 24/7... please don't που θα 'λεγαν και οι Graveyard. Αυτές είναι οι προσωπικές μας επιλογές και είσαι ελεύθερος να μας προτείνεις τις δικές σου επιλογές και να κάνουμε έναν ωραίο μουσικό διάλογο.

25. Junkheart - Άνοιξη Ρε


"Το άλμπουμ ξυπνά λοιπόν το δίλημμα της άνοιξης, ξυπνά το δίλημμα της κάθε ημέρας, όπου πρέπει να επιλέξεις ποιον δρόμο θα ακολουθήσεις, έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις επιλογές σου και να ζήσεις με αυτές. Και, ξέρεις, οι Junkheart έχουν το κάτι τόσο οικείο που νιώθεις πως είστε φίλοι από τα παλιά, γνωρίζουν τις σκέψεις σου και τις κάνουν μουσική πριν καν τις σκεφτείς εσύ ο ίδιος."

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:


24. Dendrites - Grow


"Ο ωμός ηλεκτρισμός και το groove του πρώτου δίσκου έχουν μπει σε ένα καλούπι με το συνολικό αποτέλεσμα να είναι πολύ καλύτερο από ό,τι ίσως περιμέναμε να ακούσουμε."

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

23. Chickn - Bel Esprit


22. The Big Nose Attack - Deader than Disco


21. Yawning Man - Macedonian Lines


20. Hidden in the Basement - Cursed by the Sun


19. Breath After Coma - Woke up in Babel


"Οι Breath After Coma φέρνουν τάξη στο χάος και χάος στην τάξη, με απίστευτη ένταση και ηλεκτρισμό, με καλοδουλεμένο στίχο και σχεδόν θεατρική, ή λυρική, ατμόσφαιρα."

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

18. Wish Upon A Star - This Is War


17. Bonzai - Seeds to Roots


16. Thom Yorke - Anima


15. Mother of Millions - Artifacts


14. King Gizzard & The Lizard Wizard - Infest the Rats' Nest


13. Nebula - Holy Shit


12. We.Own.The.Sky - Home


11. Hypnotic Nausea - The Death of All Religions


10. Green Lung - Woodland Rites


9. Nick Cave & The Bad Seeds - Ghosteen


8. Rotting Christ - The Heretics


7. Nightstalker - Great Hallucinations


6. Tool - Fear Inoculum


5. Deaf Radio - Modern Panic


"Μια σύνθεση η οποία εξερευνά όλες τις πτυχές της σύγχρονης "τρέλας", πατώντας σε heavy και desert μονοπάτια, με τους Deaf Radio, με όλη την εσωστρέφεια που τους διακατέχει, να αποφασίζουν να εκθέσουν τους εαυτούς και τις ανησυχίες τους για ακόμη μια φορά με τους ανθρώπους εκείνους που μοιράζονται τις ίδιες σκέψεις μαζί τους, αλλά και να οδηγήσουν ακόμη περισσότερο κόσμο σε αυτές ακριβώς τις σκέψεις."

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

4. Culf of Luna - A Dawn to Fear


3. Rival Sons - Feral Roots


2. Planet of Zeus - Faith in Physics


"Ένα άλμπουμ που θα μείνει για καιρό καρφωμένο στους players και στο μυαλό μας, το Faith in Physics σε οδηγεί από την έκσταση στην εξέγερση, από την σώμα με σώμα μάχη σε σκοτεινά μπαρ κι από εκεί στο διάστημα"

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

1. Villagers of Ioannina City - Age of Aquarius


Επιμέλεια: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.