Πιο πρόσφατα

14/6/17

Διαγωνισμός για το Desertfest στο Street Mode Festival

The ROAD to DESERTFEST
band contest @ Street Mode Festival

Curated by Made Of Stone Productions

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ DESERTFEST ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ STREET MODE FESTIVAL!

Δηλώστε τώρα συμμετοχή (μέχρι 30/6) στέλνοντας mail στο desertfest@streetmode.gr και ακολουθώντας τις οδηγίες στη συνέχεια της ανακοίνωσης.

Το Desertfest είναι αυτή τη στιγμή το διεθνές φεστιβάλ ορόσημο για τη heavy rock ψυχεδελική stoner σκηνή στην Ευρώπη. Όλες οι ανερχόμενες αλλά και καταξιωμένες μπάντες του χώρου ερίζουν για μια θέση στα lineups του φεστιβάλ, και το Street Mode σε μια προσπάθεια να αναδείξει την αξιολογότατη ελληνική σκηνή, εξασφάλισε δύο θέσεις στα line-up του επόμενου DesertFest Berlin & Desertfest Athens για τους δυο νικητές, αλλά και free band merchandise για το συγκρότημα που θα καταταγεί στην τρίτη θέση.

Η διαδικασία του διαγωνισμού είναι η εξής:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (14/6 - 30/6)
Από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου, οι ενδιαφερόμενοι δηλώνετε συμμετοχή στέλνοντας mail στο desertfest@streetmode.gr με θέμα "Get me on the road to Desertfest".

Στο e-mail σας πρέπει να αναφέρετε το εξής: "Ως εκπρόσωπος του συγκροτήματος δηλώνω ότι επιθυμώ να συμμετάσχω στο μουσικό διαγωνισμό "The Road to Desertfest" που διοργανώνεται στα πλαίσια του 9ου Street Mode Festival και αποδέχομαι τους όρους και προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Σε περίπτωση πρόκρισης στην τελική φάση (live contest) του διαγωνισμού, το συγκρότημα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει με ζωντανές εκτελέσεις υλικού δικής του πνευματικής ιδιοκτησίας".

Κάτω από αυτό συμπληρώνετε με τα παρακάτω 2 στοιχεία: BAND NAME & FACEBOOK PAGE LINK.

FACEBOOK FAN POLL & VOTING (3/7 - 10/8)
Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου θα αναρτηθεί στη σελίδα του Street Mode Festival ένα σχετικό FB poll, με όλες τις συμμετοχές που πληρούν τις προϋποθέσεις (δικό τους original υλικό, δυνατότητα συμμετοχής στο live contest, etc) και θα κοινοποιηθεί το link με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ψηφίζουν το συγκρότημα της προτίμησης τους. Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα ολοκληρωθεί στις 10 Αυγούστου, οπότε και θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα της, τα οποία θα προσμετρήσουν κατά 70% στην τελική επιλογή.

ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ (10/8 - 17/8)
Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης της online ψηφοφορίας, οι curators του event (Street Mode Festival, Desertfest Organizers & Made of Stone Productions) θα ψηφίσουν με τη σειρά τους, με την έκαστη ψήφο να προσμετρείται με 10% στην τελική κατάταξη, η οποία καταγράφεται (10 finalists & 3 runners-up) και ανακοινώνεται την Παρασκευή 18 Αυγούστου. Επίσης διενεργείται η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης των συγκροτημάτων την ημέρα του live contest.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ LIVE CONTEST (18/8) & ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ανακοινώνονται οι νικητές της ψηφοφορίας, μαζί με τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του live contest που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 9ου Street Mode Festival, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, με special guests τους Γερμανούς My Sleeping Karma. Επίσης ανακοινώνεται ο παρουσιαστής του live contest, η σύσταση της κριτικής επιτροπής και η σειρά εμφάνισης των συγκροτημάτων που έχει προκύψει από κλήρωση. Σε αυτό το χρονικό σημείο καλούνται οι finalists να προσκομίσουν τα tech-riders & να διευθετήσουν όλες τις σχετικές τεχνικές λεπτομέρειες, όπως και να δηλώσουν ενδεχόμενο κώλυμα, ώστε να ειδοποιηθούν οι αντίστοιχοι επιλαχόντες.

LIVE CONTEST (2/9)
Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου και εντός του χώρου διεξαγωγής του Street Mode Festival θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση (live contest) του διαγωνισμού ενώπιον κριτών και κοινού. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15:00-20:30 το απόγευμα του Σαββάτου και όλοι οι συμμετέχοντες θα παίξουν με τον ίδιο ηχητικό εξοπλισμό και τον ίδιο έμπειρο ηχολήπτη χωρίς soundcheck. Κάθε συγκρότημα θα έχει συνολικά 30' στη διάθεση του (15' για set-up/linecheck και 15' ζωντανής εμφάνισης) για να παρουσιάσει μέχρι 3 δικά του κομμάτια (όχι διασκευές). Οι χρόνοι θα τηρηθούν αυστηρά και τα κριτήρια επιλογής με τα οποία θα καλούνται να βαθμολογήσει η 4μελής κριτική επιτροπή (που θα απαρτίζεται από επιφανείς καλλιτέχνες και παράγοντες της μουσικής βιομηχανίας) είναι τα εξής τέσσερα (με 20% συμμετοχή έκαστο στην τελική βαθμολογία):
Σύνθεση
Τεχνική
Σκηνική παρουσία και
Ευελιξία προσαρμογής στις συνθήκες live.

Με επιπλέον 20% θα προσμετρηθούν τα αποτελέσματα του online voting που θα έχει προηγηθεί ώστε να επιβραβευθούν οι μέχρι στιγμής δημοφιλέστεροι και να προκύψουν τα τελικά αποτελέσματα και οι νικητές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΗΤΩΝ & ΕΠΑΘΛΑ (2/9)
Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει μετά το πέρας της διαδικασίας και θα ανακοινωθεί στον ίδιο χώρο από τον παρουσιαστή.
1η θέση: Θέση στο line-up του Desertfest Berlin 2018 με όλα τα έξοδα πληρωμένα (μεταφορικά, διαμονή & φιλοξενία, τεχνικές απαιτήσεις)
2η θέση: Θέση στο line-up του Desertfest Athens 2017 με όλα τα έξοδα πληρωμένα (μεταφορικά, διαμονή & φιλοξενία, τεχνικές απαιτήσεις)
3η θέση: Free Band Merchandise (δωρεάν 100 custom-made black t-shirts με το λογότυπο & artwork επιλογής του συγκροτήματος (αξίας 450€), προσφορά του 126 Merchandise by D-Sign σε συνεργασία με τον αποκλειστικό τους συνεργάτη στο Βερολίνο CoreTex Kreuzberg.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει η συναυλιακή ροή του φεστιβάλ.

Τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής για το 9ο Street Mode Festival είναι οι Planet of Zeus, Dub Pistols, Rumjacks, Στίχοιμα, Χατζηφραγκέτα, αργότερα ανακοινώθηκαν οι Last Drive, Vodka Juniors, Asian Dub Foundation, The Skints και Ευθύμης, ενώ την τρίτη πεντάδα ονομάτων αποτέλεσαν οι My Sleeping Karma, Bad Movies, Baildsa, Zion Train, Εισβολέας.

Την επόμενη Τρίτη τα ονόματα που ανακοινώθηκαν ήταν οι 1000Mods, Delinquent Habits, Dubioza Kollektiv, Big Nose Attack και Iratus, ενώ την επόμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι θα συμμετάσχουν στο Street Mode Festival οι King Blues, City of the Sun, Κανών και Θύτης, Tuber και Άλλος Κόσμος.

Επόμενη ανακοίνωση, αυτή για τους Μιθριδάτη, μαζί με τους Σέξπυρ και QB Mix, τους 63 High, Senser, M.A.t.E. και Sleepin Pillow, ενώ, την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι Αντίποινα & Social Waste μαζί με τον DJ Magnum, Despite Everything, Pe4enkata,  Nightstalker και The Noise Figures. Χθες (13/6) ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές των Ταφ Λάθος, Koza Mostra,  SKG's Dub Alliance, Oldschool Rednex και Bangies.

Σε ό,τι αφορά το Desertfest Athens, έχουν ήδη ανακοινωθεί οι Graveyard, Colour Haze, Orange Goblin, Sadhus: The Smoking Community, Allochiria και Puta Volcano, καθώς και οι Saint Vitusοι Radio Moscow, οι Stoned Jesus, οι Mahakala και οι Church of Misery.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.