Πιο πρόσφατα

7/9/18

Το Street Mode είναι το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ

Περισσότερες από 100 σπουδαίες συναυλίες και όλες οι δράσεις της street κουλτούρας στο πιο τρελό τετραήμερο της χρονιάς

Το Street Mode Festival φέτος -ένεκα της 10ης επετειακής έκδοσης του- ξεκίνησε με σχέδια μεγαλεπήβολα. Μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής συναντούν κάποια από τα κορυφαία της ελληνικής, μαζί με εξαιρετικά ανερχόμενα σχήματα τόσο ελληνικά όσο και ξένα, ενώ γύρω από τις σκηνές συναντάς παντού δράσεις: Μουσικοί διαγωνισμοί και προβολές ταινιών, επιδείξεις και battles χορού, parkour και skate.

Το 10ο Street Mode Festival ήρθε πιο δυνατό από ποτέ και δικαίωσε τον χαρακτηρισμό που όλοι περιμέναμε να του δώσουμε: Είναι το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αυτή τη στιγμή, αποδεδειγμένα και από κάθε άποψη. Είναι ο τρόπος που συνδυάζει αρμονικά τις μουσικές κουλτούρες, heavy rock και hip hop, κάθε είδος της punk και ελληνική ροκ βρίσκουν στο Street Mode το σπίτι τους. Φυσικά, τα φεστιβάλ είναι πάντα ο κόσμος τους, και ο κόσμος του Street Mode -ειδικά τα τελευταία χρόνια- είναι πολύς, όλων των ηλικιών, γεμάτος ενέργεια, διψασμένος για μουσική και ζωή. Από τους έφηβους που μετρούν τις πρώτες τους συναυλιακές εμπειρίες στους "βετεράνους" των mosh pit κι από τους γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους σε αυτήν την τεράστια γιορτή έως τους αιώνια έφηβους γερόλυκους που φέτος περισσότερο από ποτέ θυμήθηκαν στο Street Mode τα "μικράτα" τους.

Το σπουδαιότερο πάρτυ του 2018 ξεκίνησε την Πέμπτη 30 Αυγούστου από νωρίς -όπως κάθε μεγάλο φεστιβάλ που σέβεται τον εαυτό του άλλωστε- με τη συμμετοχή των: New Model Army, Yawning Man, The Herbaliser soundsystem, Γιάννης Αγγελάκας & 100°C, 1000mods, Bad Movies, Sleepin Pillow, Koza Mostra, Κακό Συναπάντημα, Social Waste, Εισβολέας & The Tedds, Τζαμάλ, Χι Ταφ Πι, Junior SP, Twinsanity, Zoro & Buzz, Fer De Lance, Μέμφις, Jaw Bones, Imitate Your Mother, Coretheband, Overpower, 4Questions, Folk 'n' Roll.




Διάβασε ακόμη:


Λόγω έκτακτου προβλήματος υγείας, αν και βρέθηκαν και στην πόλη και στο χώρο του φεστιβάλ, δεν εμφανίστηκαν οι Dub Inc.

Η Day 2 του φεστιβάλ, ακόμα πιο γεμάτη, περιελάμβανε τους Phil Campbell & The Bastard Sons, Therapy?, Dog Eat Dog, Monkey3, Jaya The Cat, Villagers of Ioannina City, Vodka Juniors, Naxatras, Doll Skin, Too Many T's, Ταφ Λάθος, Baildsa, Blend Mishkin & Roots Evolution, Λοco Musik, Άλλος Κόσμος, Wish Upon A Star, Repetitor, Beggars, Balothizer, ενώ σε ένα special unplugged show εμφανίστηκαν και οι Last Drive. Εκτός αυτού βέβαια, υπήρξε και το event της Red Bull Music με τη συμμετοχή των: Dope D.O.D., 12ος Πίθηκος, Love Itoya, RNS, Νέγρος του Μοριά, Kareem Kalokoh και Pony Licks.




Διάβασε ακόμη:



Ξεκάθαρα βέβαια η πιο "stacked" ημέρα του φεστιβάλ ήταν η τρίτη, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έγινε και sold out. Στα συγκροτήματα που συμμετείχαν είναι οι Electric Six, The Godfathers, Shahmen, Samsara Blues Experiment, Παύλος Παυλίδης & B-Movies, Panx Romana, Planet Of Zeus, The Great Malarkey, Fundracar, Λεξ, Ευθύμης, Μιθριδάτης, Prince XXIII & DWMND, N.O.E., Φι Βήτα Σίγμα, Solmeister, 63 High, Θραξ Πανκc, 'Roundlights, Deaf Radio, ReplicuntsBazooka, Kalamata, Κροταλίας, ενώ και οι Therapy?... βγήκαν από την πρίζα και παρουσίασαν ένα unplugged σετ.

Οι Real McKenzies είχαν ακυρώσει μερικές ημέρες πριν, τόσο τις δυο εμφανίσεις τους στην Ελλάδα όσο και μεγάλο μέρος της περιοδείας τους.




Όσο για την Day 4; Την Κυριακή από τις σκηνές του Street Mode παρέλασαν οι Marky Ramone's Blitzkrieg, Talco, Ocean Wisdom, Stoned Jesus, Lionize, Locomondo, Μωρά στη Φωτιά, The Last Drive, Nightstalker, Αρνάκια, Coyote's Arrow, Βέβηλος, Άγνωστος Χειμώνας, Joker/ Two-Face, Iratus, Bloody Hawk, SKG's Dub Alliance, Bunta Planedo, Skiller, Oldschool Rednex, Πάνος Φραγκιαδάκης, Puta Volcano, Roadkillsoda, Conquering Lion, Void Droid.





Δεν μπήκαμε καν στον κόπο να προσπαθήσουμε να μετρήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που πέρασαν τις πύλες του ΦΙΞ το τετραήμερο, αλλά αν υπολογίζουμε σωστά, μιλάμε για περισσότερες από 50 χιλιάδες κόσμου. Κόσμος μικρός και μεγάλος, κόσμος έτοιμος για πόλεμο κι έρωτα, ζευγάρια και παρέες, ακόμα και μονάδες που βρήκαν παρέες στο χώρο του φεστιβάλ. Κόσμος που περίμενε έναν ολόκληρο χρόνο για αυτό το τετραήμερο και η διοργάνωση του φεστιβάλ τον δικαίωσε διοργανώνοντας κάτι μεγαλύτερο από την ίδια τη ζωή.



Ξέρεις, είναι πολύ συναρπαστικό το συναίσθημα που νιώθεις όταν ξέρεις ότι από νωρίς το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα της επομένης σε όποια γωνιά του χώρου κι αν πας θα ακούσεις μουσική και γίνεται σχεδόν ηδονικό όταν το συνδυάζεις με τη λαχτάρα του να φύγεις λίγο νωρίτερα από ένα συγκρότημα για να προλάβεις ένα, ή δυο, άλλα. Προβληματιστήκαμε με τη ζέστη που επικρατούσε στις ζεστές σκηνές -τη θυμόμασταν εξάλλου από πέρυσι- αλλά αυτό ίσως να αποτελέσει κίνητρο για τη διοργάνωση για τα επόμενα χρόνια, για μεγαλύτερο χώρο όπου θα μπορούσαν ενδεχομένως όλα τα συγκροτήματα να παίζουν έξω (αν υπάρχει τέτοιος χώρος βέβαια στην πόλη). Με ζέστη ή χωρίς πάντως, ήδη μετράμε μέρες μέχρι το 11ο. Καλή αντάμωση εκεί αδέλφια.

Δες όλες τις φωτογραφίες του φεστιβάλ εδώ.

Κείμενο - φωτογραφίες: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.