Πιο πρόσφατα

10/11/14

"Μάχη" στα ράφια για Pink Floyd, Queen & Foo Fighters

Σήμερα μας ξημέρωσε 10 Νοεμβρίου. Για τους... κοινούς θνητούς μια συνηθισμένη ημέρα, για τους φίλους της ροκ όμως, μια μεγάλη μάχη αναμένεται να ξεκινήσει. Όχι κανονική μάχη, αλλά στα ράφια των δισκοπωλείων και στις σχετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Σημειώστε τη μέρα, για τρεις λόγους:

α) Κυκλοφορεί το Endless River: Το πρώτο άλμπουμ των Pink Floyd μετά από 20 χρόνια, και τελευταίο της πορείας τους, τουλάχιστον σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του David Gilmour και την επίσημη τοποθέτηση του συγκροτήματος.

Είναι "χτισμένο" πάνω σε ακυκλοφόρητες συνθέσεις, ορχηστρικές κυρίως, που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του Division Bell. Το άλμπουμ είναι αφιερωμένο στον Rick Wright, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2008 και συμμετείχε στις πρώιμες ηχογραφήσεις.


Λεπτομέρειες για την πορεία του Endless River μέχρι τη σημερινή κυκλοφορία του μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω links:

Η επίσημη ανακοίνωση

Λεπτομέρειες και το πρώτο δείγμα

Ενδεχόμενο ρεκόρ από το άλμπουμ

β) Κυκλοφορεί η συλλογή Queen Forever: Όλες οι επιτυχίες των Queen μαζί με ακυκλοφόρητα κομμάτια, στην αρχική τους μορφή ή "πειραγμένα". Από τις πιο πλήρεις συλλογές για ένα από τα κορυφαία ροκ συγκροτήματα.

Plus: Το ακυκλοφόρητο ντουέτο Freddie Mercury - Michael Jackson.


Λεπτομέρειες παρακάτω:

Το εν λόγω ντουέτο

Το trailer για τη συλλογή

Ένα ακόμη ακυκλοφόρητο κομμάτι

γ) Κυκλοφορεί το Sonic Highways: Ο όγδοος δίσκος των Foo Fighters περιλαμβάνει οκτώ τραγούδια, ηχογραφημένα σε οκτώ διαφορετικές πόλεις, με οκτώ διαφορετικούς παραγωγούς. Πιο λογική ημερομηνία κυκλοφορίας θα ήταν η 8/8, αλλά αφού επέλεξαν τη σημερινή, καλά να πάθουν. Το άλμπουμ "προχωρά" παράλληλα με την προβολή στο κανάλι HBO του ομώνυμου ντοκιμαντέρ, όπου παρουσιάζεται όλη η πορεία της δημιουργίας του, καθώς και συζητήσεις με σημαντικά, μουσικά και όχι μόνο, πρόσωπα των περιοχών που επισκέπτεται το συγκρότημα.


Ο Summer Rain παρακολουθεί... στενά τη διαδικασία, και λεπτομέρειες και τα πρώτα ακούσματα του άλμπουμ τα βρίσκετε παρακάτω:

Η πρώτη ανακοίνωση και το πρώτο trailer

Τα πρώτα 8 (δεν το περιμένατε ε;) δευτερόλεπτα του άλμπουμ

Τα πέντε πρώτα κομμάτια του άλμπουμ: Something From Nothing - The Feast And The Famine - Congregation - What Did I Do/ God As My Witness & Outside

Όπως ο ίδιος ο κιθαρίστας των Queen, Brian May, δήλωσε: "The 5th of November, we have to remember, is Gunpowder Treason and Plot. But 10th of November is Queen, Floyd and Foos, an excellent day to Rock!"

Ας αρχίσει λοιπόν η μάχη!

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.