Πιο πρόσφατα

31/12/17

Οι συναυλίες της χρονιάς μέσα από φωτογραφίες

Από το Street Mode και το Los Almiros Festival στο Music Highway Festival, τη σχεδόν sold out συναυλία των Panx Romana στη Θεσσαλονίκη, έως τη μαγική εμφάνιση του Παύλου Παυλίδη στο Principal, 70 συν 4 φωτογραφίες που περικλείουν μέσα τους μία γεμάτη και ξεχωριστή συναυλιακά χρονιά

Το 2017 ήταν ομολογουμένως από τις πιο... περίεργες χρονιές συναυλιακά. Πολλές νέες μπάντες απέδειξαν ότι μπορούν επάξια να σταθούν όρθιες πλάι σε συγκροτήματα μεγάλου βεληνεκούς, πολλές σημαντικές συναυλίες έλαβαν χώρα, αλλά την ίδια στιγμή βρεθήκαμε και σε "μικρά" live που μας μάγεψαν. Φυσικά, το αποκορύφωμα δεν ήταν άλλο πέρα από τα Los Almiros και Street Mode Festival, δυο από τα μεγαλύτερα ελληνικά φεστιβάλ του καλοκαιριού, σίγουρα τα μεγαλύτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Summer Rain επέλεξε 70+4 κλικς από τις συναυλίες που παραβρέθηκε το 2017: Από τους 1000Mods, τους Planet of Zeus, τους Naxatras και τους Nightstalker, έως τους Panx Romana, τον Παύλο Παυλίδη, αλλά και το Music Highway Festival, αυτές είναι οι πιο ξεχωριστές συναυλιακές στιγμές που ζήσαμε και κατέγραψε φέτος ο φακός του Summer Rain.

*Στα links μπορείς να δεις τα πλήρες ρεπορτάζ του Summer Rain από τις συναυλίες.

14 Ιανουαρίου, οι 1000Mods στην "καθιερωμένη" χειμερινή τους συναυλία στη Θεσσαλονίκη και το Principal Club Theater.



4 Μαρτίου, οι Nightstalker κατεδαφίζουν το -κάτι περισσότερο από- γεμάτο Eightball παρουσιάζοντας το As Above, So Below.


Το 6ο Music Highway Festival ήρθε την Πρωταπριλιά του 2017, στο θρυλικό Κύτταρο, με τη συμμετοχή των οικοδεσποτών Mr. Highway Band, των Big Nose Attack και των Drunken Gramophone.

Mr. Highway Band

Mr. Highway Band

Big Nose Attack

Οι Panx Romana επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη 17 χρόνια μετά την τελευταία τους συναυλία στην πόλη, για μια βραδιά στον Πολυχώρο WE -και σε σημαδιακή ημερομηνία, μιας και η συναυλία είχε οριστεί για τις 21 Απριλίου.



Από το θόρυβο, στη γαλήνη που προσφέρει ένα unplugged live, εκείνα που μόνο ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies ξέρουν να προσφέρουν. 20 Μαΐου στο Club του Μύλου, ο Παύλος και οι B-Movies έβγαλαν την πρίζα σε ένα μαγικό live.



Το καλοκαίρι μας σημαδεύτηκε από δυο μεγάλα φεστιβάλ. Το πρώτο, αυτοδιαχειριζόμενο και χωρίς χορηγούς, συγκέντρωσε περισσότερες από δέκα χιλιάδες κόσμου στο Δάσος Κουρί του Αλμυρού Βόλου: Το 6ο Los Almiros Festival έλαβε χώρα στις 4 και 5 Αυγούστου, με συμμετοχές την πρώτη μέρα από τους Brant Bjork, 1000Mods, Βέβηλο, Naxatras, Despite Everything και Dendrites στην κεντρική σκηνή και Tullamore Duo, Roadkill Soda στην Lake Stage πάνω στη λίμνη.

Roadkill Soda


Dendrites

Despite Everything

Despite Everything

Naxatras

Naxatras

Βέβηλος

1000Mods


Brant Bjork

Τη δεύτερη μέσα από τη σκηνή του LAF παρέλασαν οι Kadavar, Planet of Zeus, The Offenders, Mr. Highway Band, Στίχοιμα και Lost Apes ενώ στη Lake Stage εμφανίστηκαν οι Θραξ Πανκc.

Θραξ Πανκc


Lost Apes

Στίχοιμα

Mr. Highway Band

Mr. Highway Band

Mr. Highway Band

The Offenders

The Offenders

Planet of Zeus

Kadavar

Kadavar

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, ήρθε στη Θεσσαλονίκη το 9ο Street Mode Festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 1, 2 και 3 Σεπτέμβρη, με την αυξημένη ζήτηση εισιτηρίων να οδηγεί τη διοργάνωση σε αλλαγή χώρου και τη μεταφορά του φεστιβάλ από το λιμάνι στο χώρο του Φιξ. Την πρώτη ημέρα στο φεστιβάλ εμφανίστηκαν οι VIC, Nightstalker, Vodka Juniors, The Skints, Bad Movies, Big Nose Attack, Bangies στις εξωτερικές σκηνές (Street & Mode Stage) και Senser, Zion Train, Fundracar, Anima Nation, Κακό Συναπάντημα, Tuber, Keepers of the Hustle, Naxatras, Noise Figures, Ταφ Λάθος, Iratus στις εσωτερικές (Sailor Jerry & Desperados Stage).

Bad Movies

Bad Movies

Noise Figures

Noise Figures

The Skints

The Skints

Naxatras

Naxatras

Vodka Juniors

Vodka Juniors

Vodka Juniors

Nightstalker

Nightstalker

Villagers of Ioannina City

Τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ στις Street & Mode Stages εμφανίστηκαν οι Rumjacks, King Blues, Planet of Zeus, My Sleeping Karma, Χατζηφραγκέτα, City of the Sun, Baildsa, ενώ στις Sailor Jerry και Desperados Stages ανέβηκαν οι Pony Licks, Asian Dub Foundation, One Drop Forward, Εισβολέας, Ευθύμης, Κανών & Θύτης, Στίχοιμα, Sleepin Pillow, Άλλος Κόσμος, Puta Volcano.

Baildsa

City of the Sun

City of the Sun

Puta Volcano

Puta Volcano

My Sleeping Karma

My Sleeping Karma

Planet of Zeus

Planet of Zeus

The Rumjacks

The Rumjacks

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ οι δυο εξωτερικές σκηνές υποδέχτηκαν τους Dubioza Kolektiv, DJ Spery, Dub Pistols, 1000Mods, Delinquent Habits, 63High, Θραξ Πανκc και Koza Mostra. Παράλληλα, στις εσωτερικές σκηνές εμφανίστηκαν οι The Kustoms, SKG's Dub Alliance, The Last Drive, Oldschool Rednex, Despite Everything, M.A.t.E., Cyanna Mercury, Speakeasies Swing Band, Αντίποινα & Social Waste, Μιθριδάτης, Pe4enkata, ενώ το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με ένα εξωτερικό jam των City of the Sun στην Redbull Stage.

Koza Mostra

Θραξ Πανκc

63High

63High

Cyanna Mercury

Cyanna Mercury

Delinquent Habits

Delinquent Habits

Despite Everything

1000Mods

1000Mods

Dub Pistols

Dub Pistols

The Last Drive

Dubioza Kolektiv

Dubioza Kolektiv

Το 2018 φαίνεται πως έρχεται ακόμα πιο... απειλητικό, αν σκεφτεί κανείς πως ήδη γνωρίζουμε ότι headliners του Rockwave θα είναι οι Iron Maiden και οι Judas Priest, στο Ejekt Festival θα παίξουν οι Nick Cave & the Bad Seeds και  οι Editors, στο Release Athens οι Jamiroquai, Rag'n'Bone Man, London Grammar και στο Street Mode οι Electric Six, Jaya the Cat, Real McKenzies, Phil Campbell & The Bastard Sons, αλλά και οι New Model Army, Therapy κ.α. Στα επόμενα λοιπόν αδέλφια, βίβα.

Επιμέλεια: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.